Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 -

Δεν θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών


Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές πηγές η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν θα γίνει, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο.
 
Οι δικηγόροι πάντως κσι οι γονείς των παιδιών έχουν φθάσει από νωρίς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτή τη στιγμή υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στις δυο χώρες για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη δίκη.
 

Οι πληροφορίες από τους δυο Τούρκους δικηγόρους που όρισε του ελληνικό προξενείο αλλά και από τη μεταφράστρια λένε ότι είναι καλά στην υγεία τους και πως η συμπεριφορά των Τούρκων απέναντί τους είναι σωστή.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι Τούρκοι για κάποιον λόγο ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο.

Όλα δείχνουν ότι σήμερα δεν θα γίνει εκδίκαση της υπόθεσης. Οι συνήγοροι των δυο Ελλήνων στρατιωτικών θα καταθέσουν προσφυγή εναντίον της κράτησής τους.

Η ένσταση ενδέχεται να εκδικαστεί σήμερα μπορεί όμως η διαδικασία αυτή να διαρκέσει και μια εβδομάδα. Αν δεν κριθεί παράνομη η κράτησή τους θα οριστεί τακτική δικάσιμος για το μέλλον και οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως.