Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δεν χάνουν χρόνο: Κυριακή το Υπουργικό Συμβούλιο, Δευτέρα οι τελετές παράδοσης - παραλαβής



Την Κυριακή, στις 12.30 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στη Βουλή το νέο Υπουργικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα υπουργεία.

Με τους «40αρηδες» υπουργούς συναντήθηκε, μετά την ορκωμοσία, ο πρωθυπουργός, και σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, συζήτησαν για τα άμεσα καθήκοντα της κυβέρνησης, και ειδικότερα για τα χαρτοφυλάκιά τους.

«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν.

«Ο χθεσινός ανασχηματισμός επιβεβαίωσε όλες τις φοβίες της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα» ήταν το δηκτικό σχόλιο του γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. 

Ο έλληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε ανασχηματισμό, καθώς ήθελε να δώσει μήνυμα επιτάχυνσης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, τόσο στο εξωτερικό όσο και το εξωτερικό, αλλά και εξαιτίας των κακών δημοσκοπήσεων, σχολιάζει το Σάββατο ο γερμανόφωνος Τύπος. 

Ισχυρή αμερικανική, και όχι γερμανική, επιρροή στην κυβέρνηση, «βλέπει» σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή, αφήνοντας εκτός τους υπουργούς που είχαν αντιρρήσεις για τις οικονομικές αλλαγές και τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι δανειστές, σχολιάζουν στο μεταξύ οι New York Times με δημοσίευμά τους.