Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Προβάδισμα δέκα μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, με αναγωγή επί των εγκύρων. Η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει ποσοστό 32,5% έναντι του 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, η οικονομική ανάπτυξη και οι φόροι ( σε ποσοστό 42%) και η συμφωνία των Πρεσπών (σε ποσοστό 17%) είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες. Ακολουθεί το κριτήριο της πάταξης της διαφθοράς με ποσοστό 10%.
Η έρευνα διαπιστώνει προβάδισμα για τη ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης, ενώ το αποτέλεσμά της δείχνει πεντακομματική βουλή.
Καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 36% έναντι 25% του κ.Τσίπρα.

 pulse1pulse2