Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

9 °C

Σήμερα, 20. Ιανουαρίου 2022

Δείτε τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο... Γκάλη! - Τα παιχνίδια με τη μπάλα και τα «σπασίματα» στον αέραΤον Νίκο Γκάλη υποδέχθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κορυφαίος Ελληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών συνάντησε τον πρωθυπουργό της προκειμένου να «σφραγιστεί» η οριστική μετονομασία του κλειστού γηπέδου μπάσκετ ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης».

Την απόφαση της κυβέρνησης ανακοίνωσε στον σπουδαίο αθλητή ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σε θερμό και φιλικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ανταπόδωση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού», σημειώνοντας ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι μας έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνειας».

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση όπως επίσης και η σύζυγος και η κόρη του Νίκου Γκάλη, μίλησε για τη μεγάλη πρσοφορά του Νίκου Γκάλη που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων». Ο Νίκος Γκάλης χαρακτήρισε για πάρα πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό και την Πολιτεία που αναγνωρίζουν την προσφορά του και των συναθλητών του στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο πρωθυπουργός πήρε τη μπάλα που του έκανε δώρο ο μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας και σε μια επίδειξη ικανοτήτων με τα δάχτυλα στριφογύρισε τη μπάλα προκαλώντας το γέλιο του Νίκου Γκάλη.

Στο διάλογο, δε, που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συμβουλές από τον «γκάνγκστερ» για το πώς γίνονται τα «σπασίματα» στον αέρα.

«Πώς το κάνατε και στεκόσαστε στον αέρα; Προσπαθούσαμε, όλα τα παδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πώς το κάνατε;» ρώτησε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει ο «Νικ», «το έκανα... Κι εγώ να σας πω δεν ξέρω πώς...»

Ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ακόμα ότι «θυμάμαι, μεγαλώσαμε μαζί σας, κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Άρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση, χάρη σε σας...».