Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 -

Δείτε ποιες Κυριακες είναι ανοιχτά τα μαγαζιά το 2023Αν και το θέμα της Κυριακής με ανοιχτά μαγαζιά διχάζει τον εμπορικό κόσμο, καθώς η 7η μέρα της εβδομάδας θεωρείται ημέρα ξεκούρασης, όμως για μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού αποτελεί μία ευκαιρία για ψώνια και βόλτα.

Η νομοθεσία στην Ελλάδα ορίζει συγκεκριμένες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά, με τις δύο από αυτές να έρχονται προσεχώς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για την Κυριακή πριν από Χριστούγεννα και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους (αν πέφτει αργία τότε δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα).

Για το 2023 έχουμε τις εξής Κυριακες:

  • 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
  • 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά
  • Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00 για την Κυριακή.

Καθώς όμως η 24η Δεκεμβρίου είναι παραμονή Χριστουγέννων, δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει περιορισμός ως προς το ωράριο, ή θα ληφθεί απόφαση να ανοίξουν και μία Κυριακή πριν, στις 17 Δεκεμβρίου με κανονικό ωράριο 11:00 - 20:00.

Έπειτα για το 2024, η πρώτη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά θα είναι αυτή των χειμερινών εκπτώσεων.

Πότε πέφτει η Black Friday 2023

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την Black Friday 2023, ημέρα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές.

Παραδοσιακά, η Black Friday εορτάζεται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου επομένως, φέτος, θα πέσει στις 24 Νοεμβρίου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα

Για φέτος τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και θα ανοίξουν ξανά μετά τα Φώτα και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου. Ωστόσο, επειδή συνήθως την τελευταία ημέρα των μαθημάτων γίνεται σχολική γιορτή, επί της ουσίας τα μαθήματα θα τελειώσουν από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.