Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023 -

ΔΕΗ: Λογαριασμός σοκ ήρθε σε Λαρισαίο επαγγελματίαΠληθαίνουν σε καθημερινή βάση οι κραυγές αγωνίες για το μέγεθος της ενεργειακής κρίσης που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρηματίες της χώρας.

 Οι λογαριασμοί ρεύματος, ειδικά σε επιχειρήσεις, προκαλούν σοκ, με τους επαγγελματίες να αναρωτιούνται ευλόγως πώς γίνεται να είναι μια παραγωγική εταιρεία βιώσιμη όταν με το «καλημέρα» χρεώνεται 350 ευρώ ημερησίως μόνο για την ενέργεια.

Για του λόγου το αληθές. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία“, ιδού ο λογαριασμός Δεκεμβρίου της τοπικής μονάδας χοιρινών «ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ Α.Ε.Κ.Β.Ε.» στην Λάρισα.

 Για τις 31 ημέρες του περασμένου Δεκεμβρίου καλείται να πληρώσει στη ΔΕΗ 10.507 ευρώ! Εάν υπολογιστεί και η έκπτωση η οποία δίνεται από τη ΔΕΗ και το ελληνικό Δημόσιο, που φτάνει τα 1.307,59 ευρώ, το πραγματικό κόστος εκτοξεύεται στα 393 ευρώ ημερησίως.

Για την ιστορία, επισημαίνεται πως με το προηγούμενο τιμολογιακό καθεστώς, ο μηνιαίος λογαριασμός δεν ξεπερνούσε τις 4.500 ευρώ. Η αύξηση δηλαδή σε σχέση με πέρυσι είναι 133,5%!

Γ.Ν.

  onlarissa.gr