Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δακρυγόνα στην διαδήλωση του No Border Camp στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Ξάνθη



Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, ενώ σηκώθηκε ακόμη και ελικόπτερο...

Στις ρίψη δακρυγόνων και χημικών προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης οι ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, στην Ξάνθη, στο κτίριο της πρώην Αστυνομικής Σχολής.

Αφορμή για την ένταση που δημιουργήθηκε έξω από το κτίριο του Κέντρου Κράτησης στάθηκε η προσπάθεια των διαδηλωτών του No border Camp, που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στον χώρο.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο για να στήσουν μικροφωνική  όταν η αστυνομία  εμπόδισε την διέλευση τους. Στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις, με τα ΜΑΤ να περιφρουρούν το Κέντρο Κράτησης ενώ στην ευρύτερη περιοχή έκανε την εμφάνισή του και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Τα αυξημένα μέτρα προστασίας στην περιοχή προκάλεσαν το ενδιαφέρον των κατοίκων και των διερχόμενων οδηγών που δεν γνώριζαν για την παρέμβαση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον χώρο.

Νωρίτερα έγινε αντίστοιχη παρέμβαση στο  Κέντρο Κράτησης στο Παρανέστι Δράμας όπου μια αντιπροσωπεία διαδηλωτών και δικηγόρων κατάφεραν να μπουν στο Κέντρο, να μιλήσουν με τους μετανάστες οι οποίοι ζητούσαν να σταματήσει η κράτησή τους. Πρόκειται για μετανάστες από το Πακιστάν, την Ινδία, το Μπαγκλαντέζ και το Μαρόκο, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο".