Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν στην Κηφισιά [ΦΩΤΟ]



Ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησαν εξ επαφής οι ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά. 

Γεννημένος στη Βιέννη και με καταγωγή από την Ανδρο, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ενέργειας και των κατασκευών.

Η σύζυγος του είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας φέρει τραύματα από χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και από δυο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και στο μηρό.

Η σύζυγός του και τα παιδιά τους, οι οποίοι ήταν μέσα στο σπίτι την ώρα της ληστείας, βρίσκονται φυσικά στο πλευρό του επιχειρηματία, ο οποίος από τις 05:30 βρίσκεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς και χειρουργείται, με την κατάστασή του να κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς όπως ενημέρωσε η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου έχει χάσει πολύ αίμα.

Η σύζυγος του επιχειρηματία απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους είπε: «Προσευχηθείτε για τον άντρα μου, ανάψτε ένα κερί για να γίνει καλά».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, oι δύο ληστές, παραβίασαν την πόρτα, καθώς δεν φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να λειτουργούσε σύστημα συναγερμού, λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα.

Ο 52χρονος άκουσε θόρυβο μέσα στο σπίτι και ξύπνησε. Τότε βρέθηκε αντιμέτωπος με τους τους 2 ληστές, οι οποίοι τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και στο σώμα. Εκείνο συνέχισε να αντιστέκεται, προσπαθώντας να προφυλάξει την οικογένεια του και τότε ένας από κουκουλοφόρους σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε δύο φορές εξ' επαφής στην πλάτη. Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες οι οποίοι εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση ή είναι «καθαρό».

7 ώρες χειρουργείο ο επιχειρηματίας

Η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Γεννηματάς» Άννα Μάινα, σε μια σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων:

«Στις 05:35 ήρθε άνδρας μέσης ηλικίας με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό και τον μηρό από πυροβόλο όπλο. Η αντιμετώπιση του περιστατικού ήταν άμεση, χειρουργείται από τις 5:30 το πρωί μέχρι τώρα από διάφορες ειδικότητες γιατρών. Ο ασθενής είχε χάσει πολύ αίμα, είχε τραυματισμούς σε πολλαπλά όργανα. Ξέρουμε ότι έχει τραύματα στον κορμό και στον μηρό, υπάρχουν και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Θα βγει ιατρικό ανακοινωθέν, είναι πολύ κρίσιμη η κατάστασή του».

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το νοσοκομείο, ο τραυματίας «διακομίστηκε στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο. Επειδή ήταν αιμοδυναμικά ασταθής μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα διακομίστηκε στο χειρουργείο όπου και παραμένει ακόμη».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στη χειρουργική επέμβαση συμμετέχει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικοί χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, νευροχειρουργοί κ.ά).

«Η κατάσταση του ασθενούς λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος και του τραυματισμού πολλαπλών οργάνων είναι κρίσιμη. Γίνεται το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για τη σταθεροποίησή του και την ανάταξή του», καταλήγει η ενημέρωση του νοσοκομείου.