Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αυτή είναι η επιχείρηση που απέλυσε τους υπαλλήλους της επειδή δεν επέστρεψαν το Δώρο Χριστουγέννων!



Η εργοδοσία του Brothers in Law αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις των 2 εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων όπως του ζητήθηκε υπό την απειλή της απόλυσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΝΤΖΑ.

«Οι 2 συνάδελφοι νίκησαν το φόβο και με τη στάση τους έδωσαν ένα παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζεται η εργοδοτική αυθαιρεσία» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

«Οι 2 συνάδελφοι νίκησαν το φόβο και με τη στάση τους έδωσαν ένα παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζεται η εργοδοτική αυθαιρεσία καθώς έπραξαν το αυτονόητο, δηλαδή ενημέρωσαν τα συνδικαλιστικά όργανα ενώ παράλληλα προχώρησαν και σε καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας», αναφέρει η ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό σχετικά με την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων από την αλυσίδα φαγητού Brothers in Law. Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν με ανακοίνωση της η ΛΑΝΤΖΑ έκανε λόγο για εργοδοτική αυθαιρεσία αναδεικνύοντας την περίπτωση της αλυσίδας εστιατορίων Brothers in Law, που ζήτησε από τους εργαζόμενους της πίσω το δώρο των Χριστουγέννων υπό την απειλή της απόλυσης αν κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Ανάλογες καταγγελίες για εργοδότες που ζήτησαν πίσω το δώρο των Χριστουγέννων από τους εργαζόμενους καταγράφηκαν στη Λάρισα, την Κρήτη και τη Ζάκυνθο.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΛΑΝΤΖΑ για τη δικαίωση των δύο απολυμένων:

Η εργοδοσία του “Brothers in Law “ αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις των 2 εργαζομένων που αρνήθηκαν υπό καθεστώς τρομοκρατίας να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων . Οι 2 συνάδελφοι νίκησαν το φόβο και με τη στάση τους έδωσαν ένα παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζεται η εργοδοτική αυθαιρεσία καθώς έπραξαν το αυτονόητο ,δηλαδή ενημέρωσαν τα συνδικαλιστικά όργανα ενώ παράλληλα προχώρησαν και σε καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας . Παρά το γεγονός όμως ότι το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις κανείς δεν δημοσιοποιούσε το όνομα της συγκεκριμένης επιχείρησης .

Η ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμόέβγαλε άμεσα ανακοίνωση αναφέροντας το όνομα του καταστήματος ενώ ταυτόχρονα προετοίμαζε μεγάλη κινητοποίηση έξω από αυτό . Η εργοδοσία έκανε πίσω αναλογιζόμενη ότι δεν μπορεί να τα βάλει με ένα οργανωμένο εργατικό μαζικό κίνημα και πήρε πίσω τις απολύσεις . Τα ερωτήματα όμως παραμένουν

• Τι ακριβώς έχει γίνει με τους εργαζόμενους που δέχτηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων ;

• Το συγκεκριμένο περιστατικό περιγράφει ουσιαστικά μια απόπειρα ληστείας και εκβιασμό , έχει συγκινηθεί κάποιος εισαγγελέας ;

• Η επιθεώρηση εργασίας μετά από όλο αυτό το σάλο έχει κάνει τους απαραίτητους ελέγχους στην επιχείρηση για να δει αντίστοιχες ή άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας ;

• Το υπουργείο εργασίας έχει αντιληφθεί το μέγεθος της εργοδοτικής ασυδοσίας ή ενδιαφέρεται μόνο για να νομοθετεί καθ’ υποταγή του κεφαλαίου νόμους που επιδιώκουν να κάμψουν τις αντιστάσεις και να περιορίσουν το δικαίωμα στην απεργία ;

Στο παρελθόν έχουμε καταγγείλει παρόμοια περιστατικά από όλη την Ελλάδα κάτι που αποδεικνύει πως δεν είναι καθόλου μεμονωμένα όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάσουν , οι επιχειρήσεις του κλάδου όντας στο απυρόβλητο επιλέγουν να εφαρμόζουν τις πιο ακραίες μεθόδους άγριας εκμετάλλευσης ενώ την ίδια ώρα οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες που ελέγχουν την ΓΣΕΕ και την ομοσπονδία (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) καταψηφίζουν απεργίες και υπονομεύουν το ταξικό κίνημα και τους αγώνες του παρέχοντας τις πολυτιμότερες υπηρεσίες στα αφεντικά τους που δεν είναι άλλα από τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεπισιτιστές .

Η ΛΑΝΤΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται αδιάκοπα απέναντι στους γραφειοκράτες εργατοπατέρες και ενάντια στην εκμετάλλευση που γεννά το τέρας του καπιταλισμού , μέχρι ο πλούτος να περάσει στα χέρια αυτών που τον παράγουν δηλαδή των εργαζομένων .