Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αυγενάκης: Το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης αποδεικνύεται σκευωρία



«Το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης αποδεικνύεται στη μεγαλύτερη σκευωρία με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης. Σκευωρία που αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις ενορχηστρωμένης υπόθεσης παρακράτους» τονίζει σε δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτή.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισημαίνει πως «αυτοί που προεκλογικά διαλαλούσαν πως θα είναι “η κάθε λέξη του Συντάγματος” και θα μας “τάραζαν στη νομιμότητα”, έχουν κουρελιάσει και απαξιώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς προσπαθώντας να τους φέρουν στα μέτρα τους, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει τη Δικαιοσύνη “θεσμικό εμπόδιο”».

«Με το περιβόητο “δόγμα Πολάκη” σε πλήρη εφαρμογή, συντείνοντας σε θεσμική εκτροπή, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί μπαίνουν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και δέχονται ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους. Και όλα αυτά με τις ευλογίες του Μαξίμου που παρέχει πλήρη κάλυψη στους υπουργούς που ονειρεύονται φυλακίσεις των πολιτικών τους αντιπάλων. Αυτή η θλιβερή εικόνα των τελευταίων ημερών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σύντομα θα ανατραπεί μέσα από την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού για επαναφορά του κράτους δικαίου και της απρόσκοπτης λειτουργίας της Δικαιοσύνης και των δημοκρατικών θεσμών» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.