Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αθωώθηκε σε α' βαθμό για το θάνατο της αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη ο σύντροφος της



Μνήμες από το θάνατο της 55χρονης αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη «ξύπνησαν» και πάλι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται για δεύτερη φορά, παρά την αθώωσή του, σε πρώτο βαθμό, ο 44χρονος, τότε, σύντροφός της.

Ήταν ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης του 2013, όταν η 55χρονη αστρολόγος βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες του ίδιου της του αυτοκινήτου. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του, παρέπεμψε τον 44χρονο σύντροφό της για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης το ζευγάρι διασκέδαζε στο σπίτι της αστρολόγου. Κάποια στιγμή ο 44χρονος θέλησε να επιστρέψει στο σπίτι του και επειδή ήταν σε κατάσταση μέθης, η 55χρονη προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό της.

Κατά τη διαδρομή, ωστόσο, το ζευγάρι λογομάχησε και η αστρολόγος κατέβηκε από το αυτοκίνητό της για να τηλεφωνήσει στο γιο της. Τότε, ο 44χονος, όπως κατηγορείτο, φέρεται να μπήκε στη θέση του οδηγού και να την παρέσυρε, προκαλώντας της, ακαριαίο θάνατο.

Ένα χρόνο μετά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έκρινε αθώο τον 44χρονο, λόγω αμφιβολιών και τον απήλλαξε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο ίδιος, κατά την απολογία του ενώπιον των δικαστών, ισχυρίστηκε ότι είχε "κενό" μνήμης λόγω της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ εκείνο το βράδυ και πως δεν θυμόταν τίποτα για το συμβάν μέχρι και τη στιγμή που ξύπνησε στο νοσοκομείο οπότε και ενημερώθηκε για το θάνατο της αστρολόγου.

Σήμερα κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.

«Το μαρτύριο για εμένα συνεχίζεται και θέλω να τελειώσει. Από τη πρώτη στιγμή έχω δηλώσει ότι έχω ένα μεγάλο κενό μνήμης εκείνο το βράδυ καθώς είχα καταναλώσει πολλή μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Παρ’ όλο που αθωώθηκα σε πρώτο βαθμό, κάθομαι και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η ζωή μου καταστράφηκε σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο, θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου και να μη με ακολουθεί το στίγμα του δολοφόνου γιατί δεν είμαι. Δεν είχα κανένα λόγο να της κάνω κακό», δηλώνει στο protothema.gr, o 48χρονος, σήμερα, άνδρας.

Η δίκη ανεβλήθη μετά από αίτημα του δικηγόρου πολιτικής αγωγής.