Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αθωώθηκαν οι δέκα αγροτοσυνδικαλιστές για το μπλόκο της Νίκαιας



Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για το μπλόκο που στήθηκε στη Νίκαια κατά τη διάρκεια των φετινών κινητοποιήσεων.

Μετά από πολύωρη διαδικασία στη σημερινή δίκη, οι κατηγορούμενοι συνδικαλιστές απαλλάχτηκαν λόγω πλάνης από τις κατηγορίες, καθώς το δικαστήριο έκρινε θετικά τους ισχυρισμούς των αγροτών πως η κινητοποίηση και η κατάληψη του οδοστρώματος στον κόμβο της Νίκαιας πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με την αστυνομία σε ανώτατο επίπεδο, αλλά και μετά από πολιτικές διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση και παράνομη πράξη για τις κινητοποιήσεις τους.

Επίσης, η απόφαση για την αθώωση των αγροτοσυνδικαλιστών στηρίχτηκε και στο γεγονός ότι η κινητοποίηση έγινε με συνοδεία αστυνομικών έως το σημείο του μπλόκου της Νίκαιας, αλλά και στο ότι δεν προέκυψαν έκτροπα ούτε διαμαρτυρίες τρίτων για την κατάληψη του οδοστρώματος.

Σε δήλωση του μετά απαλλαχτική απόφαση του δικαστηρίου, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Τζέλας είπε ότι είναι θετική η απόφαση του δικαστηρίου, επιμένοντας πως «οι διώξεις ήταν πολιτικές και μετά από κυβερνητική βούληση». Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου και αντιδήμαρχος Κιλελέρ Γιάννης Κουκούτσης είπε πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου και την αθώωση των αγροτών «κατέπεσαν όλες οι κατηγορίες για ηθική αλλά και φυσική αυτουργία».

Η δικηγόρος υπεράσπισης των δέκα συνδικαλιστών Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δήλωσή της υποστήριξε ότι «οι κατηγορούμενοι στάθηκαν στο ύψος τους, δεν μάσησαν τα λόγια τους, υπερασπίστηκαν τους αγρότες και τελικά αθωώθηκαν». Επανέλαβε δε ότι οι διώξεις στους συνδικαλιστές έγιναν «για εκφοβιστούν συνολικά οι αγρότες και να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους».