Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αρχισε η δίκη για τη δολοφονία μεσω Facebook: «Ζούμε μία αρχαία τραγωδία», είπε η μητέρα του θύματος



Για ένα εγκληματικό σχέδιο με μοναδικό σκοπό τη δολοφονία του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, μίλησαν οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Μαρία, καταθέτοντας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με κατηγορούμενους 3 άνδρες Ρομά και μία γυναίκα, που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα για να πέσει στα δίχτυα της παρέας ο άτυχος νεαρός άνδρας.

Με δάκρυα στα μάτια, η οικογένεια του 30χρονου ενεχυροδανειστή υποστήριξε ότι η ομάδα έβαλε στο μάτι τον γιο τους, που ήταν αγαθός και ευκολόπιστος, προκειμένου να τον σκοτώσουν και στη συνέχεια να τον δολοφονήσουν.

Σύμφωνα με την φίλη της 27χρονης σήμερα κατηγορούμενης Αλεξάνρας Σταματάκη, η 27χρονη παγίδευσε τον Γιώργο μέσω Facebook , πείθοντάς τον ότι θέλει να κάνουν σχέση, ωστόσο αυτό δεν ήταν αλήθεια...

Η μητέρα του θύματος έκλαιγε με λυγμούς μονολογώντας : «κτήνη, το παιδί μου» την ώρα που άκουγε τον σύζυγο της, ενεχυροδανειστή στο επάγγελμα, να περιγράφει πως βρήκαν το παιδί τους νεκρό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. «Μπαίνω στο σπίτι και τον βλέπω κάτω, δεμένο με ταινία στο λαιμό, στα πόδια, τα χέρια και στο στόμα...Ήταν ακόμη ζεστός.. Προσπαθούσα να κόψω την ταινία γύρω από το λαιμό του με ένα μαχαίρι αλλά ήταν τόσες φορές περασμένη που δεν τα κατάφερα και ζήτησα από τη γυναίκα μου να φέρει άλλο μαχαίρι. Στο στόμα και στη μύτη του είχαν κάνει έναν σταυρό με την ταινία. Το πρόσωπο του ήταν σαν να τον είχαν δείρει 10 άτομα. ¨Ηταν αγνώριστος" είπε ο πατέρας του θύματος επισημαίνοντας πως φεύγοντας οι δράστες πήραν μαζί τους 139.000 ευρώ και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

«Το παιδί μου ήταν πολύ αναστατωμένο, λόγω της γνωριμίας του με την Σταματάκη» είπε . «Τον έβλεπα ανήσυχο, έτρεχε να μιλήσει κρυφά στο τηλέφωνο. Τον πίεζε πολύ η γυναίκα αυτή για να έρθει στο σπίτι. Στη κόρη μου είπε πως η κατηγορουμένη τον αγαπάει και πως ήθελε να κάνει δεσμό μαζί του. ...Ήταν ένας άγγελος, ένα εργατικό παιδί που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι"

"Ζούμε μια αρχαία τραγωδία» κατέθεσε η τραγική μητέρα και πρόσθεσε : «Εκείνη την καταραμένη ημέρα, όταν μπήκαμε στο σπίτι και είδα το παιδί μου στο πάτωμα, μας έχει στοιχειώσει. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και για μας είναι σαν μη πέρασε μια ημέρα. Είχαν αγοράσει ταινίες. Του είχαν δέσει χέρια, πόδια και το λαιμό σφιχτά πολλές φορές. Είχε χιαστί ταινία στο στόμα. Άρχιζα να φωνάζω, έβγαλα την ταινία από το στόμα και πίστευα ότι θα αναπνεύσει…».

Το κουβάρι της υπόθεσης για τις αρχές άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια νεαρή φίλη της κατηγορούμενης πήγε στην αστυνομία και αποκάλυψε πως εκείνη της είχε τηλεφωνήσει μετά το έγκλημα και της εκμυστηρεύτηκε τι είχε γίνει στο σπίτι της Δάφνης.

 Σε παλαιότερο τηλεφώνημα της είχε πει ότι είχε σχέση με την Μάρκου και ότι έμπαιναν στα σπίτια και έκλεβαν.

"Μου είπε πως τον άνθρωπο αυτόν τον είχε γνωρίσει μέσω Facebook...To ίδιο βράδυ πήγα και έδωσα κατάθεση στην ασφάλεια...Μετά από υπόδειξη των αστυνομικών συνέχισα να μιλάω μαζί της και μου ανέφερε ότι θα έφευγε στο εξωτερικό. Ήταν πανικόβλητη. Φοβόταν ότι θα την έπιαναν. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχαν πάρει από το σπίτι χρυσαφικά και χρήματα και ότι έκαναν πολύ ώρα να δέσουν το θύμα, γιατί ήταν ψηλός και εύσωμος. Ήταν ψύχραιμη…»

Σε πρώτο βαθμό η 27χρονη κρίθηκε ένοχη με το δικαστήριο να της αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και το δικαστήριο να της επιβάλλει ποινή κάθειρξης 22 ετών. Οι Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης καταδικαστήκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 12 ετών.