Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Άρειος Πάγος: Πρόταση για έκδοση εφοπλιστή στην Ολλανδία



Την έκδοση του εφοπλιστή Ιωάννη Καραγιώργη στην Ολλανδία, για το αδίκημα της απάτης,πρότεινε σήμερα ο αντιεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο εφοπλιστής έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου να εκδοθεί στην Ολλανδία για το εν λόγω αδίκημα. Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι του εφοπλιστή υποστήριξαν  ότι το αδίκημα για το οποίο εκδίδεται  κακώς θεωρείται ως αδίκημα της απάτης, αφού πρόκειται για δόλια χρεοκοπία και εσφαλμένα το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο διάστημα ο εφοπλιστής συνελήφθη μετά το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από τις Ολλανδικές αρχές οι οποίες τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί  για τα  αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης. Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος   που είχε εξαγοράσει.

Από τις  Ελληνικές δικαστικές αρχές ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.