Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες



Αραιές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ειδικά στα Νότια, θα επικρατήσουν σήμερα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα Δυτικά και τα Νότια.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, ενώ από το απόγευμα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς κελσίου. Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία- Θράκη γενικά αίθριος και σταδιακά αραιές νεφώσεις. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασια, από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος και σταδιακά αραιές νεφώσεις. Ανεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος ο καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια, από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός και από το βράδυ αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια.