Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Απόπειρα αρπαγής 14χρονου στον Βύρωνα



Μία εξαιρετικά σοβαρή κι ανησυχητική καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από γονέα, ο οποίος κατήγγειλε απόπειρα αρπαγής του 14χρονου γιου του στην περιοχή του Βύρωνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γονέας -τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοπούνται για ευνόητους λόγους- με ανάρτησή του στο Facebook κατήγγειλε την απόπειρα αρπαγής του 14χρονου γιου του από δύο άγνωστους άντρες, σε κεντρικό σημείο του Βύρωνα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του πατέρα, οι δύο άντρες με πρόφαση τραυματισμό συγγενικού προσώπου του ανηλίκου, προσπάθησαν να τον πείσουν να μπει στο αυτοκίνητό του, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Μαρτίου, στη συμβολή των οδών Μεσογίδος και Κωντσαντινουπόλεως.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στον Τύρναβο στις 27 Φεβρουαρίου

Ολα συνέβησαν λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας (25/2/2019), όταν ο 14χρονος μαθητής έχοντας ολοκληρώσει την προπόνηση στο άλσος του προφήτη Ηλία επέστρεφε με το ποδήλατο στο σπίτι του όταν επί της οδού Ειρήνης αντιλήφθηκε ένα λευκό βαν που κινούνταν στο ρεύμα προς τις εργατικές κατοικίες να του κλείνει το δρόμο.

Όπως ανέφερε στους γονείς του το βαν, που μάλλον δεν είχε πινακίδες, του έκλεισε το δρόμο από το εσωτερικό του βγήκε ένα άτομο που φορούσε κουκούλα και του ζήτησε επιτακτικά να μπει στο όχημα και μάλιστα προσπάθησε να τον οδηγήσει στο αυτοκίνητο πιάνοντάς τον από το χέρι.

Διαβάστε:  Διονυσιακή λατρεία στην αρχαία Ελλάδα - Έκσταση,χορός και φύση

Ο ανήλικος μαθητής που φαίνεται ότι δεν έχασε την ψυχραιμία κατάφερε να απαλλαγεί από τους παραλίγο απαγωγείς κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο με το ποδήλατό του.

Παρόμοιο περιστατικό και στην Πάτρα στις 4 Φεβρουαρίου

Γονέας κάλεσε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και κατήγγειλε ότι άνδρες που επέβαιναν σε ένα λευκό βάν αποπειράθηκαν να αρπάξουν το ανήλικο παιδί του.

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στο προαύλιο σχολείου στην περιοχή των Μποζαϊτίκων.

Η δράση των ανδρών έγινε αντιληπτή με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Περιγράφονται ως μελαμψοί.

Το βασικά χαρακτηριστικά του νέου περιστατικού συμπίπτουν απόλυτα με το συμβάν που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στο Κουκούλι της Πάτρας, όπου παρολίγο να πέσει θύμα δύο μελαμψών ανδρών που επέβαιναν σε λευκό βάν μία 15χρονη κωφή.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο επίσης κωφός πατέρας της ανήλικης είχε πάει στο περίπτερο, την πλησίασε ένα άσπρο βαν στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, που ήταν μελαμψά και όπως είπε η κοπέλα έμοιαζαν με αλλοδαπούς .

Προσπάθησαν να την πείσουν να μπει στο βαν αλλά η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε έντρομη να τρέχει.