Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 30. Νοεμβρίου 2021

Από κόσκινο περνάει ο λογαριασμός της συζύγου του ΠαπαντωνίουΗ Ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος της Γιώργος Ευαγγέλου με κατεπείγον συμπληρωματικό αίτημα που απέστειλαν στις Ελβετικές Αρχές τον Δεκέμβριο ζητούν την βοήθεια τους ώστε να τους δοθούν στοιχεία για τον συγκεκριμένο λογαριασμό και όλες τις κινήσεις που τον αφορούν για το χρονικό διάστημα από τις 30 Αυγούστου 2017 έως και σήμερα.Για τον συγκεκριμένο λογαριασμό, πάντως, έχουν ήδη μιλήσει οι δυο κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Φέρεται μάλιστα να ανοίχτηκε από την κ. Κουράκου το 2016 και μέσω πέντε υπολογαριασμών εμφανίζει κίνηση μέχρι και πρόσφατα. Ο επίμαχος λογαριασμός , στην τράπεζα HYPOSWISS PRIVATE BANK Geneve SA, , κατά τους Ανακριτές δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 ποσό 4,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.Το αίτημα είναι κατεπείγον καθώς οι αρχές αναφέρουν πως οι δύο σύζυγοι είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι με ανώτατο όριο προφυλάκισης τους 18 μήνες.

Επισημαίνουν μάλιστα πως ο κ. Παπαντωνίου όχι μόνο δεν συμφώνησε στο άνοιγμα λογαριασμών του στην Γαλλία αλλά “άσκησε και σχετικά ένδικα μέσα κατά του αιτήματος μας περί παροχής δικαστικής συνδρομής (σ.σ. στις γαλλικές αρχές) καταδεικνύοντας την πρόθεση του να μην συνεργαστεί με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές”.Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός αρνείται όσα του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές ενώ υποστηρίζει πως ούτε χρηματίστηκε ούτε ζημίωσε το Δημόσιο με την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης για τις φρεγάτες αλλά απεναντίας το ωφέλησε καθώς αν δεν εκσυγχρονίζονταν τα πλοία θα έπρεπε να δαπανηθούν περίπου 3 δις για την αγορά καινούργιων.

Το νέο αίτημα υποβλήθηκε μετά την αρνητική για την έρευνα εξέλιξη της απόρριψης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας του ανοίγματος του λογαριασμού του κουμπάρου του ζεύγους από τον οποίο έφυγαν τα χρήματα τα οποία κατέληξαν στον λογαριασμό της κας Κουράκου, ο οποίος εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ στην HSBC. To έκρινε πως δεν μπορεί να γίνει χρήση των στοιχείων διότι προήλθαν από τη λίστα Λαγκάρντ που είναι προϊόν υποκλοπής.

Πηγή κειμένου: 

dikastiko.gr