Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Απάντηση Σακελλαροπούλου για Κυμπουρόπουλο: «Το Προεδρικό Μέγαρο είναι απόλυτα προσβάσιμο, δεν έγινε εκεί η εκδήλωση»



«Σε πρωινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρεται ότι σε εκδήλωση που έγινε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το απόγευμα της Παρασκευής προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στον χώρο, λόγω του ότι η είσοδος γινόταν μόνον από σκάλα με αρκετά σκαλοπάτια.

Το περιστατικό αυτό, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής διευκρινίζει σε ανάρτησή του, δεν έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς τηςχώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία».Με αυτό το μήνυμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τοποθετήθηκε σχετικά με τη δυσάρεστη εμπειρία που  ανάγκασε τον ευρωβουλευτή  Στέλιο Κυμπουρόπουλο να αποχωρήσει πρόσφατα από εκδήλωση.

Σε ανάρτησή του στα social media ο ίδιος, παρέθεσε μια φωτογραφία με την οποία έθεσε ένα σημαντικό ζήτημα: αυτό της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους για άτομα με κινητικά προβλήματα.Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής δεν ανέφερε για ποια εκδήλωση επρόκειτο, αλλά είπε ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει επειδή δεν ήταν δυνατό για εκείνον να εισέλθει στον χώρο, καθώς δεν υπήρχε πρόνοια για άτομα με κινητικά προβλήματα και η είσοδος βρισκόταν στην κορυφή σκαλιών.

«Αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει»

Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου» έγραψε ο ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στα σκαλιά της εισόδου και τόνισε ότι «Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν μόνο εγώ σε αυτό το σημείο, ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή!».

«Τελικά την άφησα πίσω μου την εκδήλωση απογοητευμένος. Αλλά αν δεν δηλώσουμε στην κοινωνία τι είναι αυτό που μας ενοχλεί για να ζήσουμε καλύτερα, πως τελικά θα την αλλάξουμε;» κατέληξε ο ευρωβουλευτής στο μήνυμά του.Στη συνέχεια, εξαιτίας δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψε σύγχυση σχετικά με τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η εν λόγω εκδήλωση, αφού αρκετές αναφορές έκαναν λόγο για το Προεδρικό Μέγαρο, κάτι που τελικά δεν ισχύει.

Εξάλλου, σε επόμενη ανάρτησή του, λίγη ώρα μετά την πρώτη, ο ίδιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, διευκρίνισε ότι η εκδήλωση στην οποία αναφέρθηκε δεν αφορά το προεδρικό μέγαρο.