Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απαγωγή 6χρονου στην Κηφισιά: Αλληλοκατηγορούνται οι γονείς



Σε θρίλερ εξελίσσεται η αρπαγή του 6χρονου Ράινερ στην Κηφισιά με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης ώστε να φτάσουν σε αυτούς που πήραν το μικρό παιδί από το σπίτι της μητέρας του.

Πρόκειται για μία πολύ περίεργη υπόθεση, καθώς και οι δύο γονείς του παιδιού, που είναι χωρισμένοι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Την ώρα που το μικρό παιδάκι αγνοείται μετά την αρπαγή και η αγωνία για την τύχη του έχει χτυπήσει κόκκινο, οι δύο γονείς αλληλοκατηγορούνται.

Η μητέρα, μέσω του Live News, κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές», δήλωσε μέσω του δικηγόρου της στο MEGA.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Κηφισιάς. Το ρολόι δείχνει 20.40 και ο 6χρονος Ράινερ παίζει αμέριμνος στην αυλή του σπιτιού, περιμένοντας τη μητέρα του να επιστρέψει.

 

«Ήταν στην αυλή το παιδί, έπαιζε. Ήταν ακόμα νωρίς. Άκουσε το παιδί θόρυβο στην πόρτα. Νόμιζε ότι είναι η μητέρα του. άνοιξε και ο άντρας που ήταν εκεί το άρπαξε».

Η γιαγιά του μικρού, έντρομη, βγαίνει έξω στην αυλή για να δει τι έχει συμβεί, όμως ο μικρός Ράινερ είχε ήδη εξαφανιστεί.

«Ψάχνει» τον πατέρα η ΕΛ.ΑΣ.

Νορβηγός είναι ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ, τα ίχνη του οποίου αναζητούν οι ελληνικές Αρχές. Για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι εκείνος που άρπαξε το παιδί.

«Ο μπαμπάς είναι Νορβηγός, μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας. Εμείς έχουμε από χθες στείλει επιστολή και στον ίδιο και στους δικηγόρους του, αλλά δεν έχουμε λάβει το παραμικρό στίγμα», λέει ο δικηγόρος της μητέρας.

Μαραθώνια δικαστική μάχη

Ο πατέρας του, Ρίκι Πέντερσον, βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε μία μαραθώνια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια του παιδιού.

«Είναι αντιδικία διετίας, η οποία έχει κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όσον αφορά στα ελληνικά αστικά δικαστήρια, που έχουν κρίνει και πρωτόδικα και εφετειακά ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα με τη μητέρα του», σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, Χρήστος Οικονομάκης.

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

«Στην πραγματικότητα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσω αυτή την υπόθεση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είμαι Νορβηγός και όχι Έλληνας. Και δεν είμαι μητέρα».

Τι λέει η δικηγόρος του πατέρα

«Δεν έχω καμία επαφή με τον εντολέα μου από τότε που έγιναν τα δικαστήρια για την υπόθεση απαγωγής του παιδιού από τη Νορβηγία», δήλωσε η Μαρία Αδαμοπούλου, δικηγόρος του Νορβηγού πατέρα του 6χρονου Ράινερ.

Όπως αναφέρει η δικηγόρος του,  «όντως χειρίστηκα τις προηγούμενες δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν στην απαγωγή του παιδιού. Είναι υπόθεση απαγωγής τέκνου, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης».

Σημείωσε πως έχει να μιλήσει με τον πατέρα του αγοριού δύο μήνες, ενώ εκκρεμεί να εκδικαστεί η υπόθεση και σε επίπεδο Αρείου Πάγου, κάτι που αναμένεται να γίνει σε ένα η δύο χρόνια.

«Οι πρώτες αποφάσεις που έχουν βγει», σύμφωνα με την δικηγόρο του πατέρα του 6χρονου, «η πρωτόδικη και η εφετειακή, λένε ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα».

Επιπλέον, όπως ανέφερε η κυρία Αδαμοπούλου, «όντως δηλαδή η μητέρα έχει διαπράξει απαγωγή, αλλά το δικαστήριο δεν διατάσσει την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επειδή εκεί η ζωή του θα είναι αφόρητη. Υπάρχει μία σύμβαση της Χάγης, η οποία είναι περί απαγωγής τέκνου. Σύμφωνα με αυτήν, εφόσον υπάρχει απαγωγή διατάσσεται η επιστροφή του τέκνου, εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει ότι η επιστροφή του παιδιού στον τόπο από όπου απήχθη θα κάνει τη ζωή του αφόρητη».

Και προσέθεσε ότι «το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, που επιτρέπουν στο ελληνικό δικαστήριο να μη διατάξει την άμεση επιστροφή του παιδιού. Με την αναίρεση, την οποία έχει καταθέσει ο πατέρας στον Άρειο Πάγο, λέει ότι το Εφετείο εφάρμοσε εσφαλμένα τη σύμβαση της Χάγης».