Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αντιεξουσιαστές έδειραν καθηγητή στο Πάντειο!



Τους έκανε παρατήρηση γιατί έκανα γκράφιτι σε τοίχους του Πανεπιστημίου κι εκείνοι του επιτέθηκαν. Θύμα αγνώστων έπεσε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου και Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Άγγελος Συρίγος.

Οι νεαροί ήταν στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου και όταν ο καθηγητής τους έκανε παρατήρηση εκείνοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι με τα σπρέι ενώ τον έβαψαν με αυτά! Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο δεν μπόρεσε να τους βρει.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Άγγελο Συρίγο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».