Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ανατροπή στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Κι άλλο πρόσωπο στον τόπο του εγκλήματος



Νέα έρευνα ζητά η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, μετά τα καινούργια στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας...

Αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό άγνωστου άνδρα, καθαρό και σε μεγάλη ποσότητα, εντοπίστηκε στα νύχια της 32χρονης εφοριακού η οποία είχε δολοφονηθεί άγρια, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο τούνελ», το στοιχείο αυτό περιλαμβάνεται στην έκθεση που παραδόθηκε χθες Παρασκευή (09/03) στον ανακριτή, από τον γενετιστή, μοριακό βιολόγο και δικαστικό πραγματογνώμονα, Γιώργο Φιτσιάλο.
Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη μετά το διορισμό του από τον ανακριτή, ολοκλήρωσε την έρευνα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το DNA που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης κοπέλας, ήταν τόσο βαθύ που δεν ξεπλύθηκε ούτε από το ίδιο της το αίμα.

Αυτό σημαίνει ότι έμεινε εκεί μετά από έντονη πάλη και όχι από ένα απλό άγγιγμα, σημειώνει το anikolouli.gr. Ο τεχνικός σύμβουλος εντόπισε κι άλλο DNA αγνώστου άνδρα σε άλλα πειστήρια.

Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, με την εξέλιξη αυτή, ζητά μέσω της δικηγόρου Γιάννας Παναγοπούλου, να δρομολογηθεί νέα έρευνα για να βρεθούν, ίσως ανάμεσα και σε σεσημασμένους, οι κάτοχοι των διαφορετικών DNA που βρέθηκαν πάνω στην 32χρονη.

Η κ. Παναγοπούλου που βρέθηκε το ίδιο βράδυ στο στούντιο της εκπομπής, ανέφερε:

«Ανοίγει ένας δρόμος για να οδηγηθούμε στην αλήθεια και να δούμε τι πραγματικά συνέβη εκείνο το απόγευμα. Με πολύ εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, περιμένουμε σύντομα τις ενέργειες του κ. ανακριτή. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και οι Αρχές έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Από το κάδρο βεβαίως δεν βγαίνει ο βασικός κατηγορούμενος, δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία. Ερευνούμε τυχόν εμπλοκή άλλου ή άλλων προσώπων. Η οικογένεια δεν θέλει σκιές πάνω από το έγκλημα κατά του παιδιού της», τόνισε.