Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Που θα βρέξει αύριο



Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, αρχικά στο Ιόνιο, στη συνέχεια στα ηπειρωτικά και προς το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται την Τετάρτη. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 7 έως 23, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 10 έως 24, στα νότια ηπειρωτικά από 11 έως 27, στο Ιόνιο από 16 έως 22, στο Βόρειο Αιγαίο από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 24, στο υπόλοιπο Αιγαίο από 13 έως 23 και στην Κρήτη από 11 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν. Πιθανότητα βροχοπτώσεων υπάρχει προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα στη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.