Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αλλάζει ο νόμος για τον ρουκετοπόλεμο της Χίου



Ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το νομικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να διέπει το απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο της χρήσης των πυροτεχνημάτων, που ισχύει στη χώρα μας, έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Την εξέλιξη αυτή κάνει γνωστή με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, με αφορμή και πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου.

«Το νέο πλαίσιο θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες που υπάρχουν, θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και θα ενσωματώνει τα ευρωπαϊκά σχετικά δεδομένα. Θα αφορά δε όλη την γραμμή προμήθειας των πρώτων υλών, της κατασκευής και χρήσης των πυροτεχνημάτων.

Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Ανάπτυξης κ.ά.), προκειμένου να καταλήξουν σε μια σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος. Στο επόμενο χρονικό διάστημα η πρόταση αυτή θα είναι έτοιμη για διαβούλευση και ψήφιση ως αυτοτελές νομοσχέδιο στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αποσπασματική τροπολογία, όπως ισχυρίζεται ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ούτε με την κατάργηση του εθίμου, όπως δήλωσε ο αρχηγός του κόμματός του Κυρ. Μητσοτάκης», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.

Πηγή κειμένου: 

newsit.gr