Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αλλαγη στον επικεφαλής του επικρατείας: Ο Δραγασάκης στη «θέση» του Τσακαλώτου



Έντονο παρασκήνιο την... ύστατη ώρα γύρω από το όνομα που θα τεθεί πρώτο στο ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αντανακλά και στα προσωπικά παιχνίδια που παίζονται στο εσωτερικό του αλλά και στον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η ομάδα των «53» υπό τους Τσακαλώτο και Σακελλαρίδη.

O πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέχρι το βράδυ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ήταν το κεντρικό πρόσωπο των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑδεδομένης της αρχικής βούλησης του Αλέξη Τσίπρα να τον θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Η αρχική απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να δώσει κεντρικό ρόλο στον κ. Τσακαλώτο δεν ήταν  ασφαλώς άσχετη με το γεγονός ότι ήταν το πρόσωπο που σήκωσε το βάρος της σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά κυρίως για να καθησυχάσει τηνεσωκομματική ομάδα των 53 που έχει σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και την ίδια την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης η απόφαση αυτή του κ. Τσίπρα είχε ως στόχο να δείξει και στον ίδιο τον πρώην υπουργό πως αναγνωρίζει το γεγονός πως αναίρεσε τις ενστάσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ κι αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογικές λίστες. 

Ωστόσο αργά το βράδυ υπήρξε ανατροπή και κλείδωσε το όνομα του Γιάννη Δραγασάκηγια την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, την ώρα που μέχρι την τελευταία στιγμή ακουγόταν έντονα επειδή είχε προταθεί και το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε την πρόταση καθώς προφανώς έχει άλλα σχέδια μαζί με την ομάδα των «53» για την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα κατέβει στην εκλογική του περιφέρεια στην β’ Αθηνών και δεν αποκλείεται να τεθεί επικεφαλής σε μία κίνηση αναγνώρισης της συμβολής του στην υπογραφή της συμφωνίας, ωστόσο η Κουμουνδούρου δεν κατέθεσε χθες το βράδυ σειρά κατάταξης των υποψηφίων. Το βέβαιο είναι ότι στην πρώτη πεντάδα της Β΄Αθηνών θα είναι υποψήφιοι οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης ΣκουρλέτηςΝίκος ΠαππάςΓιάννης Μπαλάφας και φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κάνει εκλογικό ελιγμό και δεν θα είναι υποψήφιος στην α΄ Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost έχει επιλέξει τις εκλογικές περιφέρειες Ηρακλείου και Λάρισας για να δώσει την μάχη. 

Ως εκ τούτου ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα είναι υποψήφιος στην Α΄Αθηνών και μάλιστα σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους Νίκο Βούτση και Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Ο Αριστείδης Μπαλτάς τίθεται επικεφαλής στο υπόλοιπο Αττικής μετά την καρατόμηση του Αλέξη Μητρόπουλου, ενώ ο Νίκος Παρασκευόπουλος κατεβαίνει επικεφαλής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης όπου κατεβαίνει σύμφωνα με πληροφορίες και ο Μάρκος Μπόλαρης. 

Ο Δημήτρης Βίτσας κατεβαίνει επικεφαλής στην Β΄ Πειραιώς και ο Γιώργος Κατρούγκαλος επικεφαλής στην Μεσσηνία.

Πηγή κειμένου: 

newpost