Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλέξης Τσίπρας: Οι εκλογές είναι σε 5 μήνες αλλά τα μέτρα μόνιμα



Ο Αλέξης Τσίπρας στον Alpha απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές απάντησε ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα».

Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: «Είναι λαϊκισμός του αίσχιστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Εξήγησε ακόμα ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. «Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα. Εκτιμώ ότι αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης θα επιδράσουν θετικά».

«Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε. Θέλαμε όταν βγούμε από τα μνημόνια να χουμε την ελευθερία να σχεδιάσουμε, έχοντας τον κουμπαρά γεμάτο και αυτό κάναμε.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «να δεσμευθεί ο κύριος Μητσοτάκης αν εγγυάται την μονιμότητα των μέτρων. Και αν πρόκειται για προεκλογικές παροχές γιατί τις ψηφίζει;».