Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αισιοδοξία για το αγγελούδι στο φλεγόμενο διαμέρισμα



Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν σήμερα οι γιατροί για την πορεία της υγείας του μωρού, το οποίο βρέθηκε μόνο τους στο φλεγόμενο διαμέρισμα της Πλατείας Αττικής.

Το μόλις 15 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται για 2η μέρα διασωληνωμένο στη ΜΕΘ στο Παίδων Αγία Σοφία, ωστόσο σήμερα οι γιατροί εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι.

«Το παιδί παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Διαφορά με χθες είναι πως είναι αιμοδυναμικά σταθερό. Αυτό είναι ένα σημάδι βελτίωσης, θα αναμένουμε όμως και τα επόμενα 24ωρα» δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.

Εντωμεταξύ μια νέα πτυχή αυτής της υπόθεσης, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο...σοκ

Τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες «έκλεισαν τα μάτια»

Τελικά δύο ανήλικα αφέθηκαν στην τύχη τους. Η 35χρονη είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -ευτυχώς λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση ν’ αποκαλύψει το πρόβλημα στις αρχές! Για τα άλλο παιδάκια της ήταν κατάλληλη; Γιατί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες έκλεισαν τα μάτια τους, σ’ αυτό το παιδικό δράμα;

«Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δε συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο δεν προλαβαίνουν. Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Στην πορεία αυτή η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί Το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι, το οποίο χθες τα ξημερώματα βρέθηκε μόνο του μέσα στις φλόγες και κατέληξε να δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Δε λέγεται μάνα αυτή Κρίμα...αμαρτία είναι, αμαρτία του Θεού»

«Λες...άφησε το παιδάκι , με ανοιχτή την πόρτα 2.00 η ώρα...»

«Δεν είναι σωστο να αφήνεις τα παιδιά μόνα τους» λένε οι γείτονες.