Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αιματηρή συμπλοκή σε οικισμό Ρομά στην Κομοτηνή



Δύο άνδρες κατηγορούνται ως «πρωταγωνιστές» αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε σε οικισμό Ρομά στην Κομοτηνή, κατά το οποίο τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα.

 

Οι κατηγορούμενοι είναι ένας 38χρονος κι ένας 44χρονος, αμφότεροι ελληνικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, σωματικές βλάβες, διακεκριμένες φθορές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο κατηγορούμενοι, συνοδευόμενοι από συνεργούς τους, κρατώντας κυνηγητικό όπλο, πέτρες και ρόπαλα, μετέβησαν στο σπίτι 36χρονου Έλληνα, με τον οποίο συνεπλάκησαν, ενώ στο συμβάν ενεπλάκησαν συγγενείς του τελευταίου. Ως αιτία της συμπλοκής φέρεται προηγούμενο επεισόδιο που είχε ο 38χρονος με τον 36χρονο και τον αδελφό του δεύτερου.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο 44χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε πρώτα κατά Ι.Χ. φορτηγού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία 16χρονη από θραύση υαλοπίνακα, και στη συνέχεια εναντίον 33χρονου, που χρειάστηκε να μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, από τα σκάγια τραυματίστηκε ελαφρά ένας 18χρονος που βρισκόταν στο σημείο, ενώ μία γυναίκα, 71 ετών, δέχθηκε «αδέσποτη» πέτρα και υπέστη επιφανειακό τραύμα.

Στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κι από τις καταθέσεις που ελήφθησαν ταυτοποιήθηκαν οι δύο «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβάλλεται στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής συνεχίζουν την προανάκριση.