Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αγώνας μέχρι τέλους για Γεννηματά και Ανδρουλάκη



Σε ένα αγώνα δρόμου για να κινητοποιήσουν όσο περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν έχουν επιδοθεί τα επιτελεία των δύο μονομάχων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιούν πλήθος τηλεφωνικών επαφών και συναντήσεων αναζητώντας συμμάχους στην προσπάθεια τους να ενισχύουν την εκλογική τους δυναμική.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα αναμένεται να αναφερθεί στα δύο θέματα που προκάλεσαν ένταση μεταξύ των επιτελείων των δύο μονομάχων. Τη ματαίωση του debate και την απόρριψη του αιτήματος για αναβολή των εκλογών λόγω του πένθους για την τραγωδία στη Δυτική Αττική.

Τις προηγούμενες ημέρες, γύρω από τα ζητήματα αυτά υπήρξε έντονο παρασκήνιο ενώ σκληρή μάχη δόθηκε από τους υποστηριχτές και των δύο πλευρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πυρά δέχθηκε και ο Νίκος Αλιβιζάτος. Από την επιτροπή διευκρινίζεται ότι δεν μπορούσε να υπάρξει αναβολή καθώς λόγω των εκλογών των δικηγορικών συλλόγων ο δεύτερος γύρος θα μεταφερόταν στις 10 Δεκεμβρίου. 

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι ο κ. Αλιβιζάτος δεν ήταν αρνητικός στο να γίνει το debate το Σάββατο, όπως ζήτησε η πλευρά Ανδρουλάκη.

Οι επιτελείς της κυρίας Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμοι στην περίπτωση που ο κ. Ανδρουλάκης θελήσει να επιρρίψει ευθύνες να απαντήσουν, δεν έχουν σκοπό να αφήσουν να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Είναι πολύ πιθανό η υποβόσκουσα ένταση που επικαλύφθηκε από την κοινή περιοδεία της Φώφης Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βγει στην επιφάνεια, θερμαίνοντας το κλίμα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ποιοι στηρίζουν ποιους

Στο μέτωπο των συμμαχιών, ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε τη συμπόρευση του με την κυρία Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε επαφές, «σε πολύ καλό κλίμα», όπως μεταδίδει η Χαρ. Τρικούπη, και με τους Σπ. Δαννέλλη και Σπ. Λυκούδη. Την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά έχουν «δείξει» Γιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ την έχουν στηρίξει με δηλώσεις τους, οι Γιάννης Τούντας, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Απόστολος Πόντας.

Ο Γιάννης Μανιάτης, προσέφερε στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη. Συναντήθηκε μαζί του και δήλωσε ότι η νέα γενιά πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της παράταξης. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, συντάχθηκαν, επίσης σημαντικά στελέχη του Ποταμιού. Ανάμεσα τους, οι δύο ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Επίσης μια νέα γενιά στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Διευκρινίσεις της Επιτροπής

Χθες η Επιτροπή γνωστοποίησε ότι «σε συνεννόηση με τους τοπικούς υπευθύνους του Δικτύου Εμπιστοσύνης, αποφάσισε τη συγχώνευση των Εκλογικών Τμημάτων Μάνδρας και Ελευσίνας, σε ένα ενιαίο που θα λειτουργήσει στην οδός Κίμωνος Παγκάλου 11, στην Κάτω Ελευσίνα.