Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

17 °C

Σήμερα, 23. Οκτωβρίου 2021

Α/ΓΕΣ: “Προσπαθούμε με 200 εκατομμύρια να καλύψουμε ανάγκες αξίας 600 εκατ. του ΣΞ”Την σκληρή πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Στρατός Ξηράς περιέγραψε με “ψυχρούς” αριθμούς ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης. Συνομιλώντας με δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ ο Α/ΓΕΣ είπε ότι ο ΣΞ καλείται με 210 εκατομμύρια ευρώ να καλύψει ανάγκες που η κάλυψή τους απαιτεί περίπου 600 !

Πως γίνεται αυτό; Με πατέντες όπως είπε ο Αρχηγός ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στο προσωπικό που “έχει σηκώσει τα μανίκια» και βρίσκει λύσεις .
Δεν θα μπορούσε να μην γίνει συζήτηση για την περιβόητη αναδιοργάνωση που όλο την ακούμε αλλά δεν την βλέπουμε. Γιατί αυτό που παρουσιάστηκε ως “αναδιοργάνωση” την εποχή υπουργίας Παναγιωτόπουλου και Αρχηγίας ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου ήταν κάτι σαν αναδιοργάνωση.
Ο κ.Τελλιδης είπε ότι “στο πρόγραμμα υπάρχουν εν εξελίξει συγχωνεύσεις μονάδων, ωστόσο γινονται και άλλες πιο ριζικές προσεγγίσεις οι οποίες αναμένονται να ειναι έτοιμες μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ώστε να συνδυαστούν με τις ετήσιες μεταθέσεις στελεχών”.
Όσα μέτρα κι αν ληφθούν βέβαια είναι δύσκολο να καλυφθούν τα 400 εκατομμύρια που ο Α/ΓΕΣ υποστηρίζει ότι λείπουν.