Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

8χρονη Αλεξία: “Επιτέλους, μια χαραμάδα αισιοδοξίας, ένα φως”



Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού του, ανήμερα το Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα, μίλησε δημόσια ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.
Το γεγονός ότι το κοριτσάκι που τραυματίστηκε την Κυριακή του Πάσχα (28.4.2019) από αδέσποτη σφαίρα νοσηλεύεται πλέον σε απλό θάλαμο “αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας”, όπως είπε ο κ. Σαμαρτζής.

“Προχθές, τη Δευτέρα το μεσημέρι κατεβήκαμε από την εντατική στο θάλαμο και περιμένουμε. Τα συναισθήματα είναι πολλά και ευχάριστα”, τόνισε ο πατέρας και πρόσθεσε:

“Είναι μια χαραμάδα, ένα φως. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τους πάντες για τις προσευχές τους. Να συνεχίσουν έτσι, να προσεύχονται για το κοριτσάκι μου, να γίνει γρήγορα καλά!

Να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα το διοικητή του νοσοκομείου, τους διευθυντές, τους γιατρούς, όλους τους νοσηλευτές, όλοι ήταν και είναι άψογοι”, κατέληξε ο Λουκάς Σαμαρτζής.

Αλεξία: Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν
“Η Αλεξία είναι πλέον εκτός κινδύνου, όσον αφορά τη ζωή της, ωστόσο το παιδί δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοιχτά μάτια, κινεί τα άκρα και προφέρει ήχους”, σημείωσε χθες, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, Μανώλης Παπασάββας, διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν:

“Η ασθενής Σ.Α. από 24ώρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα.

Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους.

Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία.

Θα γίνει επανέλεγχος από τους νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή. Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως”.

Σημειώνεται ότι η Αλεξία παρέμεινε επί μακρόν διασωληνωμένη και σε βαθιά καταστολή μέσα στη ΜΕΘ, μετά την αφαίρεση της σφαίρας.

Στα μέσα Μαΐου οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωσή της, ωστόσο μέσα σε λίγες ημέρες αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν και πάλι καθώς δεν μπόρεσε να διατηρήσει την αναπνευστική της λειτουργία χωρίς υποστήριξη.

Πάντως, η αποσωλήνωση και το “ξύπνημα” από την καταστολή επέτρεψαν στους γιατρούς να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση της νευρολογικής κατάστασης της 8χρονης.

Διαπίστωσαν πως υπήρχαν κάποιες καταρχάς θετικές νευρολογικές ενδείξεις, όπως π.χ. ότι το κορίτσι έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει κάποιους ήχους.