Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

7 Σεπτεμβρίου 2015: 3 χρόνια από τον άδικο θάνατο του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη και τα ερωτήματα παραμένουν...



Ηταν 7 Σεπτεμβρίου 2015. Οκτώ ολόκληρα χρόνια, πάλευε ο Στάθης, περίμενε την δικαίωση... Πάλεψε σαν ήρωας, όπως ακριβώς έφυγε... Σιωπηλά, με όλες του τις δυνάμεις, όσες τουλάχιστον του άφησε η άναδρη επίθεση και δολοφονία τον Νοέμβριο του 2007 στα Ζωνιανά... Στα 35 του χρόνια...

Στην αντίπερα όχθη οι δολοφόνοι και ηθικοί αυτουργοί, ζουν ανάμεσα μας. Ακόμα... 11 χρόνια μετά... 

Ήταν μια μάχη άνιση για τον ειδικό φρουρό, αυτή που έδινε από το Νοέμβριο του 2007, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του στην επιχείρηση "φιάσκο" - όπως είχε χαρακτηριστεί τότε - της ΕΛ.ΑΣ.

Τελικά η καρδιά του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 35 ετών. Η μοιραία μέρα ήταν η 5η Νοέμβρη του 2007. Σαράντα ημέρες νωρίτερα είχε γίνει πατέρας... 

Το χρονικό της άνανδρης δολοφονίας

Ο ανθυπαστυνόμος Λαζαρίδης Ευστάθιος κατέληξε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015 στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., έπειτα από πολυετή νοσηλεία, καθώς την 05-11-2007 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πυρά αγνώστων δραστών, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζωνιανών Ρεθύμνου.

Ο ανθυπαστυνόμος Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1978 στην Κοζάνη και υπηρετούσε στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Ο ειδικός φρουρός είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα όπλου τύπου καλάσνικοφ, σε επιχείρηση που είχε οργανωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά στα Ζωνιανά Κρήτης.

H επιχείρηση είχε οργανωθεί την 5η Νοεμβρίου του 2007. Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ που πήραν μέρος σε αυτή δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις, ο ένας σοβαρά.

Στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς επέβαινε ο 27χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, στον αυχένα του οποίου σφηνώθηκε μία σφαίρα.

Διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και όλα αυτά τα χρόνια έδινε τη μάχη προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον του. Τελικά δεν τα κατάφερε και στις 7-9-2015 άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η Πολιτεία φρόντισε να στείλει τον Στάθη Λαζαρίδη σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, αλλά η νοσηλεία δεν είχε αποτέλεσμα. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά η ίδια πολιτεία ζήτησε από την γυναίκα του(!!!) τα χρήματα που δαπάνησε για να τον στείλει εκεί, ωστόσο με παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, το θέμα έληξε πριν καν αρχίσει...

Συγκλονιστικό βίντεο με τον Στάθη Λαζαρίδη λίγο πριν την επιχείρηση στα Ζωνιανά!

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ο Στάθης Λαζαρίδης, λίγα λεπτά πριν δεχτεί πυρά από αγνώστους τα οποία έμελλε να του στερήσουν τη ζωή έπειτα από 8 χρόνια μάχης με το θάνατο.

Ο ειδικός φρουρός τράβηξε με το κινητό του τα όσα συνέβησαν μέσα στο αμάξι που ήταν με τους συναδέλφους του.

Στο βίντεο ντοκουμέντο ακούμε τα λόγια του αδικοχαμένου αστυνομικού που προκαλούν ανατριχίλα.

Εκείνος ξεκινάει και παρουσιάζει τα τζιπ, τους συναδέλφους του και τον ίδιο λέγοντας: «να μας θυμάστε με αγάπη».

Επιπλέον, φαίνεται πως όλοι οι αστυνομικοί ήξεραν πόσο επικίνδυνη ήταν η συγκεκριμένη αποστολή…

Ο ίδιος ακούγεται να λέει ότι «είμαστε το τελευταίο αμάξι. Είναι ό,τι χειρότερο».