Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Ελευθερία Τύπου



Γιατί το ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε την ελληνική κυβέρνηση για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Tο πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, δείχνει την πραγματική άποψη που έχουν στην Ευρώπη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές που καταδίκασαν τη Ελλάδα απλώς έκαναν μία αντικειμενική κριτική των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.



ΟΗΕ: H πληροφόρηση να παραμείνει ένα σωτήριο δημόσιο αγαθό για όλους

Έκκληση σε όλες τις κυβερνήσεις να κάνουν ό,τι μπορούν για να υποστηρίξουν την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης, απευθύνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.



Times: Σταματήστε τους δημοσιογράφους, σταματήστε τον Τύπο

Αυξάνονται οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που εργάζονται σε υποτιθέμενες φιλελεύθερες δημοκρατίες, όπως επισημαίνουν οι «Τάιμς» του Λονδίνου.



ΗΠΑ: Με κύριο άρθρο για την επίθεση Τραμπ στην ελευθερία του Τύπου κυκλοφορούν 100 εφημερίδες

«Ο βρώμικος πόλεμος απέναντι στην ελευθερία του Τύπου πρέπει να σταματήσει». Σε αυτήν την έκκληση της «Boston Globe» ετοιμάζονται να ανταποκριθούν περισσότερες από 100 εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών κυκλοφορώντας την Πέμπτη με κύριο άρθρο τους κατά της επίθεσης του Ντόναλντ Τραμπ στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.



Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης ποδοπατείται στην Τουρκία

Οι "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα", επιτέθηκαν στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, μετά την  απόφαση της  δικαιοσύνης  να καταδικάσει  δύο δημοσιογράφους.