Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ΕΚΤ



Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η ΕΚΤ

Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια, όπως αναμένονταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι το βασικό της επιτόκιο διατηρείται στο 4%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση αυτή, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση καθώς οι εισερχόμενες πληροφορίες επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές την προηγούμενη εκτίμησή του για τις μεσοπρόθεσμες του πληθωρισμού.



Λαγκάρντ: Πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως ο φορέας  δεν μπορεί να δεσμευτεί για περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού μετά την πιθανή πρώτη κίνηση τον Ιούνιο.



ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, αναθεωρημένες προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Αμετάβλητα διατήρησε, όπως αναμενόταν άλλωστε, τα βασικά της επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.



Η ΕΚΤ αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια: Προβλέψεις για μείωση του πληθωρισμού το 2024

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια και με βάση τις προβλέψεις, θεωρεί ότι ο πληθωρισμός θα παρουσιάσει σταδιακή μείωση το 2024.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ μετά από νέα συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, προτού προσεγγίσει τον στόχο του Διοικητικού Συμβουλίου του 2% το 2025.



ΕΛΚ: «Καλούμε τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις να απελευθερώσουν αμέσως όλους τους ομήρους»

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μέσω μιας ανακοίνωσης του, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο Ισραήλ και καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς.



Η ΕΚΤ αναμένει επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2019

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2019 και να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο οικονομικό δελτίο της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.