Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εκκλησία της Κύπρου



Ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τη λεηλασία των θρησκευτικών μνημείων στα Κατεχόμενα

Η λεηλασία των Εκκλησιών στα Κατεχόμενα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευαισθητοποίησης της Διεθνούς Κοινής Γνώμης από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας μέσω του ημερολογίου της για το 2023.



«Ζωντάνεψε» ξανά η Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στα Κατεχόμενα

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τελέστηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 η πρώτη Θεία Λειτουργία του 2023 στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα από τον πάτερ Ιωάννη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενο της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα.



Εξελέγη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου..

Ο Γεώργιος (πρ.  Πάφου) είναι ο 760ς Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου. Μετά από μία σύντομη διαδικασία, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον νέο Προκαθήμενό της.



Επόμενη μέρα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών: Η Ιερά Σύνοδος καλείται να εκλέξει έναν εκ των Λεμεσού, Πάφου, Ταμασού – Πώς ψήφισαν οι Κύπριοι

Ποια η διαδικασία για την τελική εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Ο λαός αποφάσισε για το Τριπρόσωπο, να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του ζητούν Μητροπολίτες – Νίκησε η σύνεση και η ειρήνη στη διαδικασία αλλά και…..η αποχή – Πώς ψήφισαν οι Κύπριοι ανά Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια – Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα 



Κύπρος: Τους Μητροπολίτες Λεμεσού, Ταμασού και Πάφου έστειλε στο Τριπρόσωπο ο λαός

Τους Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιο, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα και Πάφου κ. Γεώργιο έστειλε ο λαός στο Τριπρόσωπο μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος.



Κύπρος: Σήμερα οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Μία ημέρα μετά την τέλεση του Σαρανταημέρου μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β’ ο Κυπριακός λαός καλείται σήμερα να εκλέξει ανάμεσα από τους έξι υποψηφίους, τους τρεις οι οποίοι θα καταρτίσουν το τριπρόσωπο.