Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ειρηνευτικες



Επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στις 16 Μαΐου

Την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στις 16 Μαΐου, στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα.



Ξεκινά νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία

Παρούσες στη Γενεύη θα είναι την Πέμπτη, όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία, προκειμένου να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα «επεσήμανε ότι όλοι οι προσκεκλημένοι που συμμετείχαν στον προηγούμενο γύρο τον Φεβρουάριο επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους».



Λαβρόφ: Κάποιοι προσπαθούν να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Συρία

Ορισμένοι «παίκτες» προσπαθούν να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Συρία κατήγγειλε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.



Κολομβία: Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντάρτες

Η Κολομβία και η οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), η δεύτερη σε μέγεθος οργάνωση ανταρτών της χώρας, ανακοίνωσαν χτες στο Καράκας της Βενεζουέλας την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.



Παύουν προσωρινά οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

Την παύση των ειρηνευτικών συνομιλιών για το μέλλον της Συρίας έως τις 25 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Στέφαν ντε Μιστούρα.

Όπως είπε, οι συνομιλίες δεν απέτυχαν, αλλά χρειάζεται να υπάρξει άμεση βοήθεια από τους διεθνείς παίκτες, των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ και η Ρωσία.



Στις 29 Γενάρη η επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών στη Συρία υπό τον ΟΗΕ

Με μικρή καθυστέρηση θα ξεκινήσουν τελικά οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Συρία υπό τον ΟΗΕ, καθώς τελικά θα ξεκινήσουν στις 29 Ιανουαρίου αντί για σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο.