Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

εγκυες



Γιατί οι έγκυες είναι ταυτόχρονα πανίσχυρες και αδύναμες; Ποιος Άγιος προστατεύει την Εγκυμοσύνη;

Μια έγκυος αισθάνεται αντιφατικά συναισθήματα. Καθώς φέρει μέσα της μια νέα ζωή, έχει την ευθύνη ενός καινούργιου ανθρώπου, νιώθει πανίσχυρη, δυνατή, ολοκληρωμένη, μια μικρή «δημιουργός», ευλογημένη και άτρωτη. Από την άλλη πλευρά, ταυτόχρονα αισθάνεται ευάλωτη, μόνη, πολύ ευαίσθητη, τρωτή.



Οι γυναίκες που τρώνε πιο πολλά φρούτα και λιγότερο φαστ φουντ μένουν πιο εύκολα έγκυες

Οι γυναίκες που τρώνε συχνά φαστ φουντ και λίγα έως καθόλου φρούτα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες και έχουν μικρότερες πιθανότητες να «πιάσουν» παιδί μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.



Τέσσερις έγκυες και 21 παιδιά ανάμεσα στους 103 πρόσφυγες που έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου

Στην προβλήτα 5 του λιμανιού του Ηρακλείου έδεσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι το πλοίο που έφερε στο Ηράκλειο τους 103 πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από δεξαμενόπλοιο αργά χθες το βράδυ ανατολικά της Κρήτης, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. 



Πειραματική μέθοδος έλληνα γυναικολόγου επέτρεψε σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες να μείνουν έγκυες με δικά τους ωάρια

Δύο γυναίκες που θεωρούνταν ότι δεν ήσαν γόνιμες, λόγω πρόωρης εμμηνόπαυσης, έμειναν έγκυες χάρη στη χρήση μιας πειραματικής μεθόδου ενός έλληνα επιστήμονα, του γυναικολόγου Κωνσταντίνου Σφακιανούδη, επιστημονικού υπεύθυνου της ιδιωτικής Κλινικής «Γένεσις» Αθηνών, η οποία φαίνεται πως αναγεννά τις ωοθήκες.



Άγιος Ελευθέριος: Σήμερα γιορτάζουμε τον προστάτη των εγκύων

Ο Αγιος Ελευθέριος είναι πολύ θαυματουργός. Ελευθερώνει τους φυλακισμένους, αλλά και τις έγκυες. Θεωρείται ο προστάτης του τοκετού και θεωρείται μέχρι σήμερα ο προστάτης και ο ευεργέτης για τις επίτοκες γυναίκες, τις εγκύους, οι οποίες πάντοτε τον επικαλούνταν, προκειμένου να φτάσουν να «ελευθερωθούν» με τον καλύτερο τρόπο.



Μακελειό στη Συρία: Παιδιά και έγκυες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον επτά παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή εναντίον της ελεγχόμενης από τους αντάρτες τοποθεσίας Χάν Σέιχουν, στη βορειοδυτική Συρία, έκανε γνωστό το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.