Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο άθεος Τσίπρας θα μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε



Είμαι υπέρ της ελευθερίας των απόψεων , υπέρ της ελεύθερης βούλησης των ανθρώπων και των επιλογών του κάθε πολίτη.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Κατανοώ κάποιος να είναι άτυχος και δυστυχισμένος  και να μην έχει μέσα του Θεό και γι αυτό τόσο καιρό δεν ήθελα να γράψω αυτό που γράφω τώρα. Αλλά δεν αντέχω να  διαβάζω άλλο τις «με το ζόρι» μοντέρνες απόψεις του Τσίπρα που θέλει να γίνει και πρωθυπουργός της χώρας αυτής , της συγκεκριμένης χώρας ,της Ελλάδας.

Τόσο καιρό διαβάζω ο Τσίπρας είναι άθεος , ο Τσίπρας δεν έχει παντρευτεί γιατί δεν μπαίνει σε εκκλησία, ο Τσίπρας θα πει το παιδί του Ερνέστο και σκέφτομαι από «μέσα μου» αυτά που τώρα γράφω τώρα «απέξω μου».

Αν αυτός ο κύριος που φαίνεται να έχει ποδοσφαιροποιήσει την πολιτική θέλει να εφαρμόσει ένα δικό του μοντέλο με άθεους που δεν βαφτίζουν τα παιδιά τους δεν παντρεύονται δεν πάνε στην εκκλησία και απλά δίνουν ένα όνομα στα παιδιά τους το οποίο το πήραν από ηγέτη μιας χώρας της Λατινικής Αμερικής ή από ποδοσφαιριστή ή δεν ξέρω από τι άλλο, απορώ τι δουλειά έχει και θέλει να γίνει πρωθυπουργός αυτής της χώρας.

Εμείς κύριε Τσίπρα είμαστε Ελλάδα εδώ , μια ορθόδοξη χώρα που σε όλες τις δύσκολες μάχες όπως γράφει η ιστορία η εκκλησία κράτησε και τις ρίζες μας και τα πιστεύω μας και την γλώσσα μας και τα ιδανικά μας . Η εκκλησία έκανε κρυφά σχολειά, η εκκλησία κράτησε το γένος ζωντανό.

Δεν θα έρθετε τώρα εσείς να πατήσετε πάνω στην απογοήτευση του Έλληνα πολίτη και να του πουλήσετε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", περνώντας του ως ιδανικό το πρότυπο του δικού σας χαρακτήρα. Αν είστε άθεος και δεν ασπάζεστε όσα κράτησαν ζωντανή αυτήν την χώρα γιατί δεν πάτε να γίνεται πρωθυπουργός κάπου αλλού ;

Τι δουλειά έχετε να θέλετε να κυβερνήσετε μια ορθόδοξη χώρα; Δεν πήρατε μαθήματα από κάτι άθεους που πρωτοστατούσαν στο υπουργείο παιδείας όλα αυτά τα χρόνια πως κατέστρεψαν την παιδεία με τις καινοτομίες τους και με τα ξεπουλήματα των ιδεών τους ; Το ίδιο θέλετε να κάνετε κι εσείς τώρα ; Καλά θα κάνετε να βρείτε την τύχη σας αλλού και να μην δηλητηριάζετε αυτό το έθνος λέγοντας αυτά που λέτε στις συνεντεύξεις σας .

Εδώ είναι Ελλάδα και η Ελλάδα σε κάθε γωνιά της έχει μια εκκλησία της Παναγίας σε κάθε βουνό της έχει κι ένα ξωκλήσι , έχει μοναστήρια που σήμερα βοηθούν τους Έλληνες να μην πεθάνουν στο δρόμο από την πείνα έχει πνευματικούς ανθρώπους που βοηθούν τους πολίτες να μην τρελαθούν από την κρίση     και θα έρθετε τώρα εσείς να μας πεις ότι είστε άθεος και ότι θέλετε να μας κυβερνήσετε κι όλας; Καλά θα κάνετε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε μια ανάλογη χώρα των ιδεών σας γιατί ακόμη κι αν δοκιμαστείτε και γίνετε πρωθυπουργός αυτής της χώρας τότε να είστε σίγουρος ότι «θα είναι στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός»

Αφορμή η συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος σε Κυκλαδίτικη εφημερίδα και είχε πει τα παρακάτω :

«Η σχέση μου με την Εκκλησία είναι πολύ καλή και θα έλεγα ότι στηρίζεται στην ντομπροσύνη, εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο.

Σε κάθε περιοχή, χωριό, που πηγαίνω συνομιλώ μαζί τους και ανταλλάσουμε απόψεις. Με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές και έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις για όλα τα θέματα. Εκτιμώ και σέβομαι τα πιστεύω τους αλλά έχω την δική μου κοσμοθεωρία και δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε».