Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

δημοσιονομικα



Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση - Στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά

Ξεκινούν αύριο οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση.

Πρόκειται για την πρώτη φάση των συζητήσεων οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και το τέλος της εβδομάδος.



Βερναρδάκης: Οι αποδόσεις των δημοσιονομικών δεδομένων να ξαναγυρνούν στην κοινωνία

Στο συνολικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, «ένα πενταετές πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2021», με στόχο τα 200 χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους να βρουν την χώρα μακριά από την οικονομική και κοινωνική κρίση, και στην συνταγματική αναθεώρηση με στόχο ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος «με λιγότερη διαπλοκή, περισσότερη διαφάνεια και πο



Τα δημοσιονομικά στο τραπέζι των συζητήσεων και αύριο

Τα δημοσιονομικά ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω τεκμηρίωση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης τέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.



Επιστρέφει το κουαρτέτο και ψάχνει συμφωνία σε εργασιακά και δημοσιονομικά

Με ανοικτά τα «καυτά» θέματα της ατζέντας της διαπραγμάτευσης ξεκινά στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας -το πιθανότερο την Τρίτη- ο νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση.



Με εργασιακά, συντάξεις, δημοσιονομικά κλείνει ο πρώτος κύκλος με τους δανειστές - Επιστρέφουν μέσα Νοεμβρίου

Στα τρία πιο καυτά θέματα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα επικεντρωθεί η σημερινή συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης καθώς η ατζέντα περιλαμβάνει εργασιακά, ασφαλιστικό και δημοσιονομικά.



Τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης

Τα δημοσιονομικά μεγέθη θα βρεθούν στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η συνάντηση θα αρχίσει στις 10.00 και από ελληνικής πλευράς θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.