Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

δήμοι



ΚΕΔΕ: Σε 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καύσωνα ζητάει να τεθούν οι δήμοι

Σε 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καύσωνα ζητάει να τεθούν οι δήμοι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου.



Θεοδωρικάκος: Παράταση έως 31 Δεκεμεβρίου για ρύθμιση χρεών προς τους δήμους

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στο αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη για παράταση της προθεσμίας αίτησης για τη ρύθμιση οφειλών των πολιτών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.

 

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε δήμους για την κακοκαιρία

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, εγκρίθηκαν ειδικότερα έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις 500.000 ευρώ στον Δήμο Κισσάμου και 450.000 ευρώ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από τις ζημιές στις υποδομές, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις προηγούμενες εβδομάδες τον νομό Χανίων.



Οι 303 Δήμοι στην Ελλάδα με ελεύθερο ίντερνετ

Μέσω του προγράμματος WiFi4EU η Κομισιόν προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρες, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία και μουσεία παντού στην Ευρώπη.



Άσκηση σεισμού μεγέθους 5,7 ρίχτερ σε δήμους της νότιας Αθήνας

Εκτεταμένη άσκηση σεισμού μεγέθους 5,7 ρίχτερ, με περιορισμένες καταστροφές στις υποδομές, κίνδυνο για τους πολίτες και χρήσιμα συμπεράσματα για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου, πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα της Νότιας Αθήνας με τίτλο «Τέθριππον Άρμα - Ν.T. 2018».