Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

διεθνες δικαιο



Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί εξωτερική πολιτική αρχών, βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο

Μεταπτυχιακούς φοιτητές της σχολής Δικαίου και Διπλωματίας Fletcher του αμερικανικού πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης υποδέχτηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο υπουργείο Εξωτερικών.



Η θεωρία του Αριστοτέλους περί Επιείκειας σύγχρονη και για το Διεθνές Δίκαιο σήμερα

Μιλώντας στο 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο που οργανώνεται στο Καστελλόριζο, με θέμα «Η επικαιρότητα της θεωρίας του Αριστοτέλους περί Επιείκειας στο πεδίο του σύγχρονου Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου», ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.



Κατρούγκαλος για Τουρκία: Συμφέρον μας να συζητά με όρους διεθνούς Δικαίου

Ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NEWS 247 διευκρίνισε πως “όταν προχωρούμε σε τέτοιες κινήσεις που ακόμη δεν έχουν γίνει δεκτές πλήρως από την άλλη πλευρά είναι προς το συμφέρον της δικής μας χώρας να μιλάμε πάντα με όρους διεθνούς Δικαίου και να αναγνωρίζουμε όσα δικαιώματα έχει η άλλη πλευρά από το Δίκαιο της Θάλασσας, από το διεθνές Δίκαιο».

 

Παυλόπουλος: Η Τουρκία έχει χρέος να σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο

Την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο, ιδίως αυτό τον καιρό, απέναντι στα προβλήματα και τις προκλήσεις, όχι μόνο λόγω των στενών εθνικών σχέσεων που έχουν οι δυο χώρες, αλλά γιατί η Κύπρος είναι εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατία



Mήνυμα Κοτζιά στην Τουρκία: Θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας

Παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας της ΕΕ με την Τουρκία. Αυτό προέκυψε από τη συζήτηση στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που διεξάγεται από το πρωί στη Βαλέτα της Μάλτας. Μία «άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση» όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενημερώνοντας τους Έλληνες δημοσιογράφους, που δίνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία.