Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Die Zeit



Die Zeit: Η ΕΕ πιέζει την Αθήνα και τα Σκόπια για να κλείσει η αστεία διαμάχη για το όνομα

Ο κίνδυνος μετατόπισης των συνόρων στα Βαλκάνια επισημαίνεται σε σχετικό ρεπορτάζ της Die Zeit



Die Zeit: Λύση στο χρέος με αντάλλαγμα περισσότερους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει σε ανάλυσή της ότι «η Άγκελα Μέρκελ χρειάζεται τώρα βοήθεια από την Ιταλία και την Ελλάδα» προκειμένου να βρει ταχύτατα λειτουργικές λύσεις στο προσφυγικό ζήτημα και να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει εντός των συνόρων εξαιτίας της σφοδρής διαμάχης με τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα που αυτός



Die Zeit: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει πολλοί πολίτες όμως δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, πολλοί πολίτες όμως δεν μπορούν να διασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, γράφει η εφημερίδα Die Zeit σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Φτώχεια παρά την ανάπτυξη».



Μουζάλας στη Die Zeit: Στη Λέσβο έρχονται πλέον κυρίως Αφρικανοί, Πακιστανοί και Αφγανοί

«Από την ημέρα υπογραφής της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στις 20 Μαρτίου του 2016 η Μόρια έγινε ένα αποκαλούμενο Hotspot.



Die Zeit για Κων. Μητσοτάκη: Απεβίωσε ένας ευρωπαϊστής

Η είδηση του θανάτου του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ηλικία 99 ετών έκανε τον γύρο των γερμανόφωνων μέσων ενημέρωσης.



Δεικτικό άρθρο της Die Zeit: Η Γαλλία δεν είναι Ελλάδα και η Λεπέν δεν είναι Τσίπρας

Η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit επιχειρεί σε εκτενές της δημοσίευμα έναν παραλληλισμό της ελληνικής περίπτωσης με αυτήν της Γαλλίας εν όψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να αναδειχθεί νικήτρια σε αυτές η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπεν.