Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Διαστημικός Σταθμός



«Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού»: Χριστούγεννα στο Διάστημα

«Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ». Τα Χριστούγεννα μπορεί να φαίνονται λίγο διαφορετικά εφέτος, λόγω της πανδημίας, αλλά θα συνεχίσουν – ακόμη και στο διάστημα.



Παραμένει πιθανό να πέσει κάπου στην Ελλάδα ο διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα ακριβέστερη πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1 (Ουράνιο Παλάτι-1) θα πέσει στη Γη μεταξύ 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου.



Bigelow Aerospace : Προσεχώς φουσκωτός διαστημικός σταθμός γύρω από τη Σελήνη

Η Bigelow Aerospace ανακοίνωσε τη δημιουργία του διαστημικού σταθμού Β330, ο οποίος προβλέπεται να τεθεί σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Σελήνη ως το 2022 και να λειτουργήσει ως αποθήκη. Το εγχείρημα θα γίνει σε συνεργασία με τη United Launch Alliance (ULA), πύραυλος Vulcan της οποίας θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση του σταθμού.



«Συνομιλία» του Πάπα με τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

 «Καλημέρα ή καλησπέρα, επειδή όταν είσαι στο Διάστημα, ποτέ δεν ξέρεις» είπε ο πάπας Φραγκίσκος, ξεκινώντας τη συζήτηση με τα έξι μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σε μία «διαστημική» βιντεοκλήση διάρκειας 20 λεπτών.

Ο ποντίφικας είχε την ευκαιρία να θέσει αρκετά ερωτήματα στο πλήρωμα.



Ρωσία: Το νέο πλήρωμα μεταφέρθηκε με επιτυχία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Την Παρασκευή το ρωσικό πιλοταρισμένο διαστημόπλοιο "Soyuz ТМА-18М" με το πλήρωμα της νέας αποστολής προσκόλλησε στο μικρό ερευνητικό μπλοκ "Poisk" του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

"Η προσκόλληση έγινε κανονικά και την προγραμματισμένη ώρα ", είπαν στο ρωσικό Κέντρο Διαχείρισης Πτήσεων.