Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

διαγραφη χρεους



Στουρνάρας: Πάνω από 2% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2018

Την πρόβλεψη ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό που ενδεχομένως θα υπερβεί το 2% έκανε ο μέσω ομιλίας του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.



Σέλινγκ: Τη διαγραφή του χρέους δεν θα την αποδεχθεί κανένας

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από ό, τι αρχικά φανταζόμασταν, οι Έλληνες εμφανίζουν ανάπτυξη και για πρώτη φορά περισσότερα φορολογικά έσοδα», επισήμανε σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη των σημερινών εργασιών του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.



Διαγραφή χρέους και δραχμή προτείνει στην Ελλάδα το Ifo

«Γερμανοί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η ήρεμη πολιτική κατάσταση συμβάλλει», αναφέρει ο Γκάμπριελ Φέλμπερμάιερ διευθυντής του τμήματος εξωτερικής οικονομίας του Ινστιτούτου Ifο.



Bild: Ο Τσίπρας θα ζητήσει διαγραφή χρέους για να κάνει πίσω στο προσφυγικό

Εδώ και καιρό λέγεται, εικάζεται ή, τέλος πάντων, φημολογείται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση για να πιέσει τους δανειστές ως προς το θέμα του χρέους.



Βερολίνο: Επιτυχία ότι δεν μιλάμε πια για ονομαστική διαγραφή χρέους

Δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, επαναλαμβάνει εκ νέου το Βερολίνο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα επιτυχία το γεγονός ότι δεν μιλάμε τώρα πια για μια ονομαστική διαγραφή χρέους.