Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

δευτερο δημοψηφισμα



Θρίλερ το Brexit: Νέο δημοψήφισμα απαιτούν οι Εργατικοί

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά, μία ομάδα από 71 βουλευτές των Εργατικών με σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο Τζέρεμι Κόμπι.
Ύστερα από τη ταπεινωτική ήττα της Τερέζα Μέι στην ψηφοφορία για το Brexit έχει δημιουργηθεί το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταστρώσει άλλο σχέδιο για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



«Να ανακληθεί το αρθρο 50 και να διεξαχθεί και δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit» ζητά ο Τζον Μέιτζορ

Την ανάκληση του "Αρθρου 50" που θα διακόψει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και την παράδοση του ελέγχου στο κοινοβούλιο της χώρας, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός των Τόρις, Τζον Μέιτζορ, γράφοντας σχετικά στους Sunday Times.



Μέι: Λέει «όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit - Θα πάω τη συμφωνία μέχρι τέλους

Η Τερέζα Μέι παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους στην Ντάουνινγκ Στριτ, φάνηκε πολύ σιγουρη πως η συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του βρετανικού λαού.



Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ζήτησε να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, προειδοποιώντας ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο συντριβής αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.