Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024 -

δάση



Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η παραγωγή των νέων Canadair – Επτά νέα αεροσκάφη παίρνει η Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την έναρξη της παραγωγής των 12 νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair DHC 515 που θα συγκροτήσουν τον μόνιμο ευρωπαϊκό στόλο δασοπυρόσβεσης (rescEU).

Τα αεροσκάφη θα σταθμεύουν μόνιμα σε Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

 



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο περιοχές της Σιβηρίας λόγω δασικών πυρκαγιών

Σε δύο ρωσικές περιοχές κηρύχθηκε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι καλοκαιρινές πυρκαγιές εξαπλώνονται εν μέσω έντονης ζέστης.

Ο κυβερνήτης της απομακρυσμένης περιοχής Τουβά της Σιβηρίας δήλωσε ότι οι αρχές έλαβαν το μέτρο αυτό λόγω των δασικών πυρκαγιών που προκλήθηκαν από την έντονη ζέστη, τους ισχυρούς ανέμους και τις ξηρές καταιγίδες.



Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευαίσθητες περιοχές της Κρήτης

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς με κατηγορία 4 για όλο τον Νομό Χανίων για αύριο Σάββατο 29/6 σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 2024.



Τις υψηλότερες εκπομπές CO2 της 20ετίας προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αρκτική

Εκτεταμένες πυρκαγιές σε περιοχές βλάστησης κατέστρεψαν περιοχές της Αρκτικής, ιδιαίτερα στη Ρωσία, κατά τον μήνα Ιούνιο, περιοχές που κατέγραψαν ορισμένες από τις υψηλότερες εκπομπές CO2 τα τελευταία 20 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.



Συνολικά 556 πυροσβέστες θα βρίσκονται το καλοκαίρι προτοποθετημένοι σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες από 12 χώρες θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε βασικές τοποθεσίες στην Ευρώπη, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι.



Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Μεγάλη Παρασκευή σε τέσσερις περιφέρειες

Συναγερμός έχει σημάνει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Μεγάλη Παρασκευή σε τέσσερις περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός.