Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

capital control



Ολοταχώς για Capital Control o Ερντογάν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal πλησιάζει στο capital control  ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού δεν μπορεί να σταματήσει την κατάρρευση της λίρας.



Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls

«Η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το αν η κυβέρνηση «θα εξετάσει πώς φθάσαμε στα capital controls τον Ιούνιο του 2015».

Η Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά τις εργασίες της τον Οκτώβριο, μέχρι τότε υπάρχουν άλλα θέματα, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.



Μητσοτάκης: Παρελθόν τα capital controls

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα.

Μητσοτάκης: Παρελθόν τα capital controls



Όρθιοι βουλευτές και υπουργοί χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη για την άρση των capital controls

Tο οριστικό τέλος των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, το μεσημέρι της Δευτέρας. 
Μετά από 50 μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που αποτελούν παράγοντα ανασφάλειας για την ελληνική οικονομία, αποτελούν παρελθόν.



Προς capital control η Τουρκία;

Η πτώση της τουρκικής λίρας συνεχίζεται και αναστατώνει τα χρηματιστήρια. Η δραστική πτώση είχε ξεκινήσει ήδη την προηγούμενη εβδομάδα και την Κυριακή το δολάριο έφτασε στις 7,23 λίρες. Η κατιούσα του τουρκικού νομίσματος συνεχίστηκε και τη Δευτέρα. Από την αρχή της χρονιάς η λίρα έχασε σχεδόν το 50% της αξίας της.



Σήμα κινδύνου από εξαγωγές - ΑΕΠ λόγω capital control και κρίσης

Ο χάρτης των αγορών που έχασε η Ελλάδα το 2016 όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΞ, "εκπέμπει" σήμα κινδύνου για την πορεία της οικονομίας και του ΑΕΠ που δέχεται πιέσεις λόγω των capital control αλλά και της διεθνούς κρίσης.