Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 -

Blue Star Patmos



Στο Πέραμα το Blue Star Patmos

Αγκυροβολημένο στο ακρωτήρι Βρόντου της Ίου βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «BLUE STAR PATMOS» ΝΠ 12119, που αποκολλήθηκε χθες το απόγευμα από ξέρα στην οποία είχε προσαράξει την Τετάρτη 30 Αυγούστου, κατά την είσοδό του στο λιμάνι του νησιού.



Αποκολλήθηκε το "Blue Star Patmos" από το λιμάνι της Ίου

Αποκολλήθηκε πλήρως το απόγευμα, με τη συνδρομή ρυμουλκών, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos», που είχε προσαράξει την Τετάρτη 30 Αυγούστου σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.



Νέα επιχείρηση ρυμούλκησης του Blue Star Patmos

Επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos"», που προσάραξε κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συνδρομή ρυμουλκών.



Blue Star Patmos: Το ρήγμα είναι διαμπερές, φαίνονται μέχρι και οι σκάλες

Το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το Blue Star Patmos αποτυπώνει η μαρτυρία ενός εκ των δυτών που βούτηξε στα νερά ανοιχτά του λιμανιού της Ίου, εκεί, δηλαδή, που προσάραξε το πλοίο τα ξημερώματα της Τετάρτης.



Συνεχίζεται η αυτοψία στα ύφαλα του Blue Star Patmos

«Κολλημένο» στην είσοδο του λιμανιού της Ίου παραμένει από χθες τα ξημερώματα το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos και δεν πρόκειται να φύγει από εκεί, εάν δεν εξασφαλιστεί πρώτα η πλευστότητά του, ανέφεραν στελέχη εταιρείας ναυαγιαίρεσης. Όπως διευκρίνισαν, ακόμη δεν μπορεί να διαπιστωθεί ο βαθμός της ζημιάς ή του ρήγματος.