Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βασίλης Σπανούλης: Συνέντευξη εφ` όλης της ύλης..ΒΙΝΤΕΟ



Ο Βασίλης Σπανούλης τέθηκε στην διάθεση των δημοσιογράφων και απάντησε για όλα! Δείτε τι είπε για τον... τελικό με την Ρεάλ, το συμβόλαιο του, τι απάντησε στο δίλημμα για πρωτάθλημα ή Ευρωπαϊκό και το πρόσφατο ματς με την Μπάμπεργκ!

Για πρώτη φορά, ο αρχηγός του Ολυμπιακού παραχώρησε live συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ΟΠΑΠ στο YouTube λίγες μέρες πριν το σπουδαίο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δημοσιογράφοι Παντελής Διαμαντόπουλος, Θεόφιλος Τυριντζής, Άγγελος Αρτελάρης, Κωνσταντίνος Μελάγιες, Νίκος Ζέρβας, Μιχάλης Γκιουλένογλου και Άρης Μπάρκας έκαναν τις ερωτήσεις τους στον αρχηγό τόσο για τον αγώνα της Παρασκευής όσο και γενικότερου περιεχομένου.           

 


Ορισμένες από τις ατάκες του Σπανούλη:

Σε ερώτηση για το ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, απάντησε: Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο τα τελευταία χρόνια. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς. Παρόλ’ αυτά έχουμε πολλές πιθανότητες και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των αγώνων και που βρισκόμαστε. Το ποτήρι θα πρέπει να το βλέπουμε μισογεμάτο. Θα μπορούσαμε να μην έχουμε πλήρως την κατάσταση στα χέρια μας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αυτή τη στιγμή. Πρέπει όλοι να δώσουμε ό,τι έχουμε για να κερδίσουμε την πρόκριση.

Για το τι έχει επηρεάσει περισσότερο τον Ολυμπιακό: Είχαμε πολλές σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Γιανγκ και του Λοτζέσκι. Ο Ολυμπιακός όμως δεν χωρά δικαιολογίες. Έχουμε μάθει να πρωταγωνιστούμε. Κάποιες φορές είσαι επιτυχημένος, κάποιες άλλες όχι. Πολλές φορές χρειάζεσαι και τύχη. Είμαστε μέσα στους δύο στόχους που έχουμε. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς. Ξέρουμε ποια φανέλα φοράμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε ξανά επιτυχημένοι. Πριν το 2012 ήταν πολλά τα χρόνια για να έχει επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε συνηθίσει στις επιτυχίες.

Για τη βία στον αθλητισμό, είπε: Αυτό είναι θέμα της πολιτείας. Εμείς, οι αθλητές, δίνουμε το καλό παράδειγμα μέσα στους αθλητικούς χώρους. Όλα είναι σαράντα λεπτά αγωνιστικής μάχης, κι όταν σφυρίξει ο διαιτητής στο τέλος σταματούν όλα. Δεν μιλάμε για πόλεμο ή βία. Αυτά δεν ανήκουν στον αθλητισμό. Αυτά είναι πολύ άσχημα πράγματα.

Σε ερώτηση για τη διαφορά νοοτροπίας στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό για την επιτυχία και την αποτυχία:Υπάρχει πολύς κόσμος που το καταλαβαίνει. Εμείς δίνουμε αξία σε όσους δεν το καταλαβαίνουν. Στον αθλητισμό δεν γίνεται να πετυχαίνεις συνέχεια. Μπορεί να κάνεις εκπληκτική σεζόν και να κάνεις δυο ήττες και να χάσεις κάποιον στόχο. Αυτά που έχουμε πετύχει θα μείνει στη μνήμη όλων των φιλάθλων. Άλλες φορές θα τα καταφέρουμε και άλλες όχι. Φοράμε τη φανέλα του Ολυμπιακού και πρέπει να τιμάμε αυτή τη φανέλα. Πρέπει να κάνουμε πρώτο τον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και στα καλά και στα άσχημα.

Για το αν υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπο του: Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα. Έχω μιλήσει για τον Διαμαντίδη. Το αν έχει εκτιμηθεί δεν το γνωρίζω. Ο κόσμος κρίνει. Στην Ελλάδα έχουμε τάση να εκτιμούμε όταν χάνουμε τα πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος από την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Θα υπάρχει μικρή μερίδα που δεν θα είναι ευχαριστημένη. Δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό. Εγώ θέλω να δουλεύω, να παίζω μπάσκετ και δεν μπορώ να επηρεάζω πράγματα.

Για το ποιον τίτλο θέλει περισσότερο και αν θα μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα στην ήττα από τη Ρεάλ ή τον Αρη:Δεν θέλω να χάσουμε πουθενά. Αν χάσουμε από Ρεάλ θα μείνουμε εκτός, αν χάσουμε από τον Αρη, θα χάσουμε το πλεονέκτημα. Και το πρωτάθλημα είναι τεράστιος στόχος.

Για τη συνέχεια της σεζόν: Δυσκολίες πάντα υπάρχουν. Είμαστε εδώ, ζωντανοί. Εχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας. Πρέπει να το κερδίσουμε με τη βοήθεια του κόσμου μας. Είμαι αισιόδοξος γιατί έχουμε δυο ματς στην έδρα μας. Στα δύσκολα ενωνόμαστε και παίζουμε δυνατά. Οι χρονιές χάνονται ή κερδίζονται από ένα μεγάλο ματς. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και στο σύνολο. μακάρι να τα καταφέρουμε και να κάνουμε περήφανο τον κόσμο.

Σχετικά με το ποια ήττα ήταν η χειρότερη μέχρι στιγμής: Η ήττα στο Μπάμπεργκ μας πλήγωσε. Κρατούσαμε το παιχνίδι στην έδρα μας. Εχασε στην έδρα της μόνο από την ΤΣΣΚΑ. Κάναμε ο,τι δεν έπρεπε να κάνουμε για να χάσουμε. Μας πόνεσε αυτή η ήττα, αλλά έχουμε πίστη και είμαστε αισιόδοξοι. Δεν θέλουμε να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη.

Για τη διαιτησία στην Ευρωλίγκα και τα παράπονα των αντίπαλων προπονητών: Δεν είναι ωραία αυτά. Πρέπει να ασχοληθούν άλλοι. Εμάς η δουλειά μας είναι να παίζουμε μπάσκετ.

Οσον αφορά το επιβαρυμένο πρόγραμμα των παικτών στο μπάσκετ είπε: Είναι απάνθρωπο. Στις ΗΠΑ υπάρχει κενό 5 μήνες. Κάτι πρέπει να γίνει. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές και ρομπότ. Στο τέλος πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και αυτοί πρέπει να είναι φρέσκοι για να παίζεται καλύτερο μπάσκετ.

Για την ανανέωση του συμβολαίου του και τι θα παίξει ρόλο: Είμαι συγκεντρωμένος στο ματς με τη Ρεάλ. Μακάρι να υπάρχει ξανά συνεργασία. Να παρθούν σωστές αποφάσεις και δική μου και της διοίκησης. Εύχομαι να μείνω εδώ και να τελειώσω εδώ την καριέρα μου.

Για τη δική του απόσυρση και αν φαντάζεται κάτι ανάλογο με Κόμπι και αν ένα χειροκρότημα είναι πιθανό στο ΟΑΚΑ: Δεν ονειρεύομαι χειροκρότημα στο ΟΑΚΑ. Και ο Κόμπι και ο Δημήτρης αξίζουν τις τιμές που τους αποδίδονται. Εχουν προσφέρει πολλά. Δεν σκέφτομαι την απόσυρση μου ούτε στο κοντινό μέλλον. Μόνο τη Ρεάλ σκέφτομαι.

Για τη χημεία του Ολυμπιακού και το αν χρειάζεται ένας έξτρα σκόρερ: Δεν κρίνω εγώ και δεν θέλω να μιλάω για άλλους παίκτες. Στηρίζουμε τους παίκτες που έχουμε γιατί μόνο έτσι θα είναι επιτυχημένη η ομάδα. Υπάρχουν χρονιές που θα προσπαθήσουμε και δεν θα πετύχουμε. Πρέπει να διατηρηθεί όμως, ο κορμός. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει η ομάδα και να είναι ίδια. Οι Σπερς πήραν το 07 και το 13 πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να διαλύεται η ομάδα αν δεν έρθουν επιτυχίες.

Για την πρόκληση του αγώνα με τη Ρεάλ: Θέλουμε να παίξουμε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ για να… πατσίσουμε, καθώς έχουμε παίξει έναν σε ουδέτερο και έναν στο γήπεδο της. Με ιντριγκάρει βέβαια. Είναι ένα ματς απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη. Η ομάδα θα προετοιμαστεί και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς.

Τι είπε στους συμπαίκτες του για το ματς με τη Ρεάλ: Είμαστε Ολυμπιακός. Έχουμε παίξει τρεις τελικούς Ευρώπης. Έχουμε καταφέρει τα πάντα. Οπότε γιατί όχι να κάνουμε κάτι μαγικό, κάτι ωραία και να γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Θα δώσουμε και την ψυχή μας. Και αν δώσουμε τα πάντα θα κερδίσουμε στο τέλος.

Για τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού: Όλοι είμαστε παίκτες του Ολυμπιακού. Όλοι έχουν το ρόλο τους και τη δική τους μερίδα ευθύνης.

Για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το τι θα συμβούλευε τα νεαρά παιδιά: Δεν γίνονται θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη. Ο κ. Κεραμέας είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Θα συμβούλευα τα παιδιά να δουλεύουν σκληρά, να κυνηγούν τα όνειρα τους και να μην απογοητεύονται.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Είναι ήδη αστέρι στο ΝΒΑ. Μπορεί να αφήσει εποχή. Είναι ξεχωριστός λόγω του χαρακτήρα, της όρεξης του για δουλειά. Δεν έχει όρια. Και είμαστε όλοι περήφανοι που ένας Ελληνας κάνει τέτοια πορεία στο ΝΒΑ.

Για το ρόλο του ηγέτη στον αγώνα με τη Ρεάλ: “Η δουλειά μου δεν είναι να σκοράρω ή να δίνω ασίστ. Η δουλειά μου είναι κερδίζει η ομάδα μου. Θέλω να περάσω τη νοοτροπία του νικητή και να κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής. Θέλω να είμαι χρήσιμος για την ομάδα μου. Δεν είμαστε Θεοί για να τα καταφέρνουμε συνέχεια. Έχουμε κάνει κάτι που αγγίζει τα όρια του θαύματος. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αλλά βέβαια μας δίνουν δύναμη για το παρόν.

Για τους αδερφούς Αγγελόπουλος και το αν θα πάει στο ραντεβού και με το μάνατζερ του το καλοκαίρι: Όλα αυτά τα έκανε ο Ολυμπιακός με το 9ο και το 10ο μπάτζετ στην Ευρώπη και η επιτυχία είναι μεγαλύτερη, έχει πάρει 4 μεγάλους τίτλους τα τελευταία χρόνια, ενώ είχε 15 χρόνια για να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Όλοι παλεύουν καθημερινά για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και έχουμε κάνει περήφανο τον κόσμο. Όλοι στο εξωτερικό λατρεύουν τους παίκτες του Ολυμπιακού και την ομάδα. Οι κύριοι Αγγελόπουλοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο για την επιτυχία. Εκείνοι φέρνουν τους παίκτες, τον προπονητή, πληρώνουν τους παίκτες, κάνουν τις υπερβάσεις και όλα αυτά τα κάνουν για την αγάπη τους για την ομάδα. Είμαστε περήφανοι που τους έχουμε δίπλα μας και στα δύσκολα. αγάπη φαίνεται και στα δύσκολα και στις αποτυχίες. Θα είμαστε έτοιμοι πάντα να τους χαρίσουμε και άλλες χαρές. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τους προέδρους.

Για το αν θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα ως δώρο στην κόρη του, σχολίασε: Μακάρι να γίνει για να είναι και αυτή ευχαριστημένη. Μακάρι να είναι καλά, ευτυχισμένη. Κάνω τα πάντα στο γήπεδο για να είναι χαρούμενη η οικογένεια μου. Είμαστε μαχητές και στρατιώτες του Ολυμπιακού. Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι περήφανοι όλοι για εμάς.

Για τη συνέχεια της καριέρας του και αν θα γίνει προπονητής με αφορμή το κοουτσάρισμα του σε φιλανθρωπικό παιχνίδι, είπε γελώντας: Δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Χάσαμε στο τέλος με μπάζερ μπίτερ, αλλά είμαστε χαρούμενοι που παίξαμε καλό μπάσκετ” σχολίασε γελώντας και έκλεισε λέγοντας “προτιμώ να είμαι παίκτης πάντως, παρά προπονητής.