Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Τζέιμς: Μίλησα με τον Σπανούλη, ήμουν πάντα φαν του και ελπίζω να είναι και αυτός δικός μου



Ιστορία έγραψε στη νίκη της Μονακό επί του Ερυθρό Αστέρα ο Μάικ Τζέιμς.

Ο Αμερικανός χρειαζόταν 12 πόντους πριν το ματς για να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague. Αυτό το κατάφερε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα με τους Σέρβους, ξεπερνώντας τους 4.455 πόντους και γράφοντας ιστορία.

Μετά το ματς δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον Βασίλη Σπανούλη, για τον οποίον μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και στη συνέχεια πρόσθεσε πως ήταν πάντα φαν του Βασίλη Σπανούλη και πως ελπίζει από την πλευρά του ο Έλληνας τεχνικός να είναι επίσης φαν του Μάικ Τζέιμς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Μιλήσαμε μαζί χθες. Ήμουν πάντα μεγάλος φαν του και ελπίζω να είναι μεγάλος φαν εμένα. Κάθε φορά που μιλάμε υπάρχει καλή ενέργεια μεταξύ μας. Πιθανότατα θα μιλήσω μαζί του σήμερα ή αύριο».

Στη συνέχεια ανέφερε για το παιχνίδι: «Ήθελα να νικήσουμε, αφού αν χάναμε θα ήταν περίεργο συναίσθημα. Είχα την συγκέντρωση μου να νικήσω. Δεν με αποσυντόνισε το ρεκόρ. Προσπαθούσα να είμαι ο εαυτός μου και νικήσαμε. Να προσπαθήσουμε να πάρουμε τον τίτλο και θέλω να είμαι clutch στα playoffs. Αυτός είναι ο στόχος μας, να πάρουμε τον τίτλο. Πέρυσι πήγαμε στο Final Four. Είναι ωραίο ο κόσμος να εκτιμά αυτό που κάνεις και να δείχνει την αγάπη του

Είναι ωραίο να έχεις τους φίλους και την οικογένεια σου κοντά σου όταν συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα στη ζωή σου. Μερικοί θέλουν να παίξουν στο ΝΒΑ, αλλά ελπίζω πως η Euroleague θα συνεχίσει να ανεβαίνει και περισσότεροι Αμερικάνοι να πάρουν αυτόν τον δρόμο. Θα το απολαύσω για την πρωτιά στους σκόρερ και θα επιστρέψω στη δουλειά αύριο».