Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Θα βρίσκεται στα χέρια των προπονητών: «Έρχεται» η ροζ κάρτα στο ποδόσφαιρο – Πώς θα χρησιμοποιείταιΗ CONMEBOL, επιβεβαίωσε πως η ροζ κάρτα η οποία θα βρίσκεται στα χέρια των προπονητών, αντί των διαιτητών, θα κάνει ντεμπούτο στο Copa America του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα χρησιμοποιείται για να προειδοποιεί, μετά από ενημέρωση του διαιτητή ή του τέταρτου αξιωματούχου, για πιθανή αλλαγή μιας ομάδας σε περίπτωση υποψίας τραυματισμού στο κεφάλι ή διάσεισης.

«Όταν χρησιμοποιείται η αντικατάσταση για διάσειση, η αντίπαλη ομάδα θα έχει αυτόματα τη δυνατότητα να κάνει μια επιπλέον αλλαγή», μοιράστηκε η Διεύθυνση Αγώνων και Λειτουργιών της CONMEBOL (Νοτιοαμερικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου) για να εξηγήσει ποια θα είναι η έκτη αλλαγή για τη φροντίδα της υγείας των παικτών.

Όλα αυτά βρίσκονται αναλυτικά στο άρθρο 96 της διοργάνωσης: «Αντικατάσταση σε περίπτωση υποψίας τραύματος στο κεφάλι και διάσεισης».

Αυτό υποδεικνύει ότι μπορεί να γίνει μέχρι μία αντικατάσταση ανά ομάδα, ανά αγώνα σε περίπτωση υποψίας κρανιοεγκεφαλικού τραύματος και διάσεισης, ανεξάρτητα από τις πέντε συμβατικές αλλαγές.

 

Για να χρησιμοποιηθεί αυτή η αλλαγή, το προπονητικό επιτελείο της ομάδας πρέπει να ενημερώσει τον κύριο διαιτητή ή τον τέταρτο διαιτητή και θα χρησιμοποιηθεί μια ροζ κάρτα, ώστε να μπορεί να διακρίνεται από τις υπόλοιπες αντικαταστάσεις.

Δηλαδή η ροζ κάρτα θα βρίσκεται στα χέρια των προπονητών, αντί των διαιτητών.

Μόλις συμβεί ένα τραύμα στο κεφάλι, ο προπονητής θα μπορεί να ενημερώνει τον τέταρτο αξιωματούχο ή τον διαιτητή για τον τραυματισμό χρησιμοποιώντας τη ροζ κάρτα.

Ωστόσο, οι γιατροί της ομάδας θα είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ιατρική έκθεση στην CONMEBOL το πολύ σε 24 ώρες.